Gevulde cheeseburger met dubbele kaas

Gevulde cheeseburger met dubbele kaas
Recept van Julian Peier
Beginner
Bereiding 15m
Koken 20m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 3 personen.
Cheeseburger
  • 600 gr gehakt
  • 1 snuf zout & peper
  • 100 gr goudse kaas van middelbare leeftijd
  • 3 plakjes cheddar
  • 100 gr spek
  • 1 scheut hamburgersaus
  • 3 stuks burgerbroodjes
  • 1 stuk salade
  • 1 stuk tomaat
  • 1 stuk rode ui
Chili cheese saus
  • 30 gr boter
  • 2 tl bloem
  • 200 ml melk
  • 100 gr cheddar kaas
  • 100 gr gebakken Emmental
  • 3 tl BBQ kruiden
  • 1 potje jalapenos
Klassieke BBQ rub
  • 2 el fijn zeezout
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el zoete paprikapoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookte chilipoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
Bereiding van het recept

Cheeseburger

Kruid het gehakt met peper en zout. Mocht u, zoals bij ons het geval was, het gehakt eerst zelf moeten malen, dan adviseren wij een vleesmolen met een pinhole van 6 – 8 mm. Zo krijg je perfect, grof gehakt voor hamburgers. Zorg ervoor dat het ongeveer 15 – 20% vet bevat. Druk met de Burger Press op 1, 2, 3 of meer burgerpasteitjes, afhankelijk van de hoeveelheid gehakt. Bedenk wel dat je natuurlijk ook veel kaas nodig hebt, wij raden Middelgerijpte Gouda aan. Voor de vulling gebruik je idealiter geraspte kaas, die smelt beter dan kaas uit één stuk.

Grill de pasteitjes aan beide kanten ongeveer 4 – 5 minuten. Het vlees moet zachtjes gaar zijn. De kaas heeft de temperatuur nodig om te smelten. Leg na de eerste keer draaien nog een plakje cheddar kaas op de reeds gegrilde kant. Je kunt de burgerbroodjes alvast opensnijden en aan beide kanten roosteren. Beleg de cheeseburger zoals jij hem lekker vindt. Wij kozen voor baconjam, sla, tomaten, rode ui en onze heerlijke burgersaus. Geniet van je maaltijd!

Chili Cheese Sauce 

Smelt de boter in een kleine steelpan. Roer de bloem beetje bij beetje door de gesmolten boter en zorg ervoor dat deze niet gaat klonteren. Giet langzaam de koude melk erbij en roer krachtig. Je moet een dikke saus hebben zonder klontjes. Laat deze “melksaus” nu even koken, zodat de bloemige smaak van de roux wegtrekt. Voeg dan de geraspte kaas toe.

Onder voortdurend roeren zal de kaas smelten, waardoor de saus aanzienlijk dikker wordt. Je kunt een kruidenmix naar keuze toevoegen. We raden aan om een ​​mengsel van paprika en chili te gebruiken, ideaal is bijvoorbeeld de bekende Magic Dust. Door het roodachtige kruidenmengsel verandert de kleur ook iets naar oranje. Voeg zoveel fijngehakte jalapenos uit de pot als je wilt. Hoe meer, hoe scherper. Haal nu de saus van de hete grill/kookplaat. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor een heerlijke smash burger of om te dippen met nacho’s. Geniet van je maaltijd!

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel