Gevulde ananas met chocolade en karamel

Gevulde ananas met chocolade en karamel
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 15m
Koken 15m
24Kitchen - 05 May 2021 Praatjes vullen geen gaatjes. Dus gaat Peter in deze aflevering van BBQSTREET hele andere dingen vullen! Hij vult een kip met hooi (ja, hooi!), bier en mango. Hij vult appels met groente en spek. En hij vult kleine ananasjes met chocolade en karamel. Na deze goedgevulde aflevering zit je zo vol dat je geen pap meer kan zeggen. Waarom zou je ook?
24Kitchen - 05 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gevulde ananas
Meringue
  • 2 eieren
  • 2 takjes munt
Extra's
  • 1 bbq met deksel
Bereiding van het recept

Stook de barbeque tot een temperatuur van 200 graden.

Snijd circa 3 cm van de liggende buik van de ananas. Haal het vruchtvlees eruit en snijd grof door.
Schil en snijd de appel in dunne reepjes. Meng het uitgeholde vruchtvlees van de ananas met de reepjes appel. Voeg toe aan een pan en verwarm het geheel.
Vul de ananas met het mengsel. Hak de chocoladereep in stukjes en verdeel erover.
Splits het ei. Klop het eiwit stevig en meng daarna de eidooier erdoor heen.
Verdeel het eimengsel over de ananas.
Leg de ananas in een gesloten grill en laat circa 8 minuten grillen totdat de ananas mooi bruin is gekleurd.
Karamelliseer de suiker. Blus af met het sap van de sinaasappel en de citroen.
Serveer de karamel over de ananas.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel