Gevulde ananas met chocolade en karamel

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gevulde ananas
- 1 Privé: Baby ananas
- 1 Privé: Appel Granny Smith
- 150 gr suiker
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 chocoladereep met pinda's
Meringue
- 2 eieren
- 2 takjes munt
Extra's
- 1 bbq met deksel
Bereiding van het recept
Stook de barbeque tot een temperatuur van 200 graden.
Snijd circa 3 cm van de liggende buik van de ananas. Haal het vruchtvlees eruit en snijd grof door.
Schil en snijd de appel in dunne reepjes. Meng het uitgeholde vruchtvlees van de ananas met de reepjes appel. Voeg toe aan een pan en verwarm het geheel.
Vul de ananas met het mengsel. Hak de chocoladereep in stukjes en verdeel erover.
Splits het ei. Klop het eiwit stevig en meng daarna de eidooier erdoor heen.
Verdeel het eimengsel over de ananas.
Leg de ananas in een gesloten grill en laat circa 8 minuten grillen totdat de ananas mooi bruin is gekleurd.
Karamelliseer de suiker. Blus af met het sap van de sinaasappel en de citroen.
Serveer de karamel over de ananas.
Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten