Gestoofde kalfswangen met knolselderij steaks

Gestoofde kalfswangen met knolselderij steaks
Recept van Harm Jan Bloem
Gevorderd
Bereiding 45m
Koken 240m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gestoofde kalswangen
  • 1 kg kalfswangen
  • 2 tl hunstersstew kruiden (Not Just BBQ
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 kleine winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 olijfolie
  • 1 klontje roomboter
  • 2 tl tomatenpuree
  • 3 tl mosterd
  • 60 cl donker bier
  • 2 el rode wijnazijn
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • 1 snufje nootmuskaat
Knolfsellderij steaks
  • 1 flinke knolselderij
  • 1 bol knoflook
  • 1 tl huntersstew (Not Just BBQ)
  • 0.25 bosje dragon
  • 2 tl kappertjes
  • 125 ml crème fraiche
  • 0.25 citroen
  • 1 tl honing
  • Dutch oven
  • appel rookhout snippers
  • aluminiumfolie
Bereiding van het recept

Gestoofde kalfswangen

Dep de kalfswangen droog met keukenpapier. Wrijf in met de huntersstew kruiden en grill de kalfswangen kort om en om op de barbecue. Leg het vlees daarna even op een bord en houd apart.

Snijd de uien in grove parten. Snijd de knoflook en de tomaten in stukjes en de wortel en de bleekselderij in plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een Dutch oven en voeg de boter toe. Bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg de tomaten en de mosterd toe en bak het geheel nog circa 2 minuten. Schenk het bier erbij en breng het geheel tegen de kook aan. Doe het vlees weer in de pan, breng het geheel tegen de kook aan en laat met gesloten deksel circa 4 uur stoven. Haal het vlees uit de pan en laat de jus inkoken tot de gewenste dikte. Eventueel kun je een plakje ontbijtkoek toevoegen om het geheel te laten binden. Breng de jus op smaak met versgeraspte nootmuskaat en peper en zout.

Knolselderij steaks
Boen de knolselderij goed schoon met water en dep hem droog.

Leg de knolselderij op een ruim stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en besmeer rondom met olijfolie. Bestrooi royaal met peper en zout en de huntersstew. Verdeel de knoflookteentjes rondom de knolselderij en vouw de aluminiumfolie goed om de knol heen.

Pof de knolselderij door deze op het rooster te leggen (indirecte methode). De knolselderij is tussen de 1 en 2 uur gaar. Verwijder na minimaal 3 uur de folie, druk de knoflookteentjes uit en smeer de knoflook rondom de knol. Voeg als rookhout een flinke hand appel chips toe rondom de kolen en sluit de deksel. Rook de knolselderij nog minimaal 1 uur tussen 80-120°C zonder aluminiumfolie.

Neem de knolselderij van de grill en laat iets afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.

Snijd de knolselderij in plakken en gril kort om en om.

Snijd voor het sausje de dragon en de kappertjes fijn. Meng in een kommetje de crème fraiche, rasp en sap van de citroen, honing, dragon en de kappertjes. Breng op smaak met peper en zout. Lepel het sausje over de knolselderij steaks.

 

Meer weten over het hele jaar door BBQ’en?

BBQSTREET ‘All Year Long’

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

Ook deze winter is het weer tijd voor een heerlijk stoofpotje van de barbecue. In deze aflevering van BBQSTREET laat Harm Jan je zien hoe je gestoofde, boterzachte kalfswangen maakt. Samen met een dikke knolselderij steak is dit een winterse maaltijd waar je u tegen zegt.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel