Recept van Peter de Clercq

Geroosterde uien met uiencompote

Beginner
Voorbereiding 30m
Bereiding 60m
Geroosterde uien met uiencompote
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • 50 gr boter
  • 6 stuks uien
  • 2 stuks rode uien
  • 3 stuks sjalotten
  • 3 eetl zonnebloemolie
  • 1 eetl Gentse mosterd
  • 1 eetl honing
  • 3 takken rozemarijn, grof gehakt
  • fleur de sel
Bereiding van het recept

Doe de boter in een gietijzeren pot en zet aan de zijkant op je barbecue. Laat rustig ongeveer een half uur sudderen, tot je een goudbruine beurre noisette krijgt. Pel de uien en de sjalot en snijd ze in dikke plakken van ongeveer 2 centimeter. Smeer ze met een keuken borstel in met zonnebloemolie. Leg de plakken op je barbecue en rooster ze ongeveer 5 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn. Neem de helft van de uien en doe ze samen met de beurre noisette, de mosterd en de honing in je foodprocessor. Mix tot een gladde compote. Serveer de geroosterde uien met de uiencompote. Werk af met een snufje fleur de sel en de rozemarijn. 

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel