Geroosterde uien met uiencompote

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten
Abonneer je op ons Youtube kanaal

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Geroosterde uien met Uiencompote
- 50 gr Privé: Roomboter rol ongezouten
- 6 Privé: Uien
- 2 rode uien
- 3 Privé: Banaansjalotten
- 3 el zonnebloemolie
- 1 el honing
- 1 snufje fleur de sel
- 3 takken rozemarijn
Bereiding van het recept
Doe de boter in een gietijzeren pot en zet aan de zijkant op je barbecue. Laat rustig ongeveer een half uur sudderen, tot je een goudbruine beurre noisette krijgt. Pel de uien en de sjalot en snijd ze in dikke plakken van ongeveer 2 centimeter. Smeer ze met een keuken borstel in met zonnebloemolie. Leg de plakken op je barbecue en rooster ze ongeveer 5 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn. Neem de helft van de uien en doe ze samen met de beurre noisette, de mosterd en de honing in je foodprocessor. Mix tot een gladde compote. Serveer de geroosterde uien met de uiencompote. Werk af met een snufje fleur de sel en de rozemarijn.
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten