Geroosterde slaharten

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten
Abonneer je op ons Youtube kanaal

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Basbecue lak
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 100 ml witte wijnazijn
- 2 el worcestershire sauce
- 2 el tomatenketchup
- 1 el peren of appelstroop
- 1 el honing
- 1 snufje zout
Slaharten
- 2 kropjes Privé: Little gem
- 2 el zonnebloemolie
Vinaigrette
- 2 el zonnebloemolie
- 1 limoen
- 4 takjes koriander
- 0.25 bosje bieslook
- 1 bakje tuinnkers of cress
- 1 paar eetbare bloemen
Extra's
- 1 bbq
- 1 skillet
- 1 beetje vuurkruiden
- BBQ
Bereiding van het recept
Stook de barbeque op tot 180-200 graden.
Was de slaharten en halveer ze in de lengte. Bestrijk met 1 eetlepel zonnebloemolie. Rooster circa 2 minuten op de barbecue, met de gesneden kant op de grill.
Neem de slaharten van de barbecue en borstel de lak erover. Houd nog 1 eetlepel lak over voor de afwerking.
Leg de slaharten aan de zijkant van de barbecue, met de gelakte kant naar boven. Laat ze zo nog 2 minuten verder garen.
Meng de laatste eetlepel van de lak met de rest van de zonnebloemolie en de rasp en sap van de limoen. Hak de kruiden.
Verdeel de slaharten over een groot bord en sprenkel er wat van de vinaigrette over. Garneer met de tuinkers, koriander, bieslook, enkele blaadjes shiso en eetbare bloemen.
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten