Geroosterde slaharten

Geroosterde slaharten
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 10m
Koken 20m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Basbecue lak
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 2 el worcestershire sauce
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el peren of appelstroop
  • 1 el honing
  • 1 snufje zout
Slaharten
Vinaigrette
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 limoen
  • 4 takjes koriander
  • 0.25 bosje bieslook
  • 1 bakje tuinnkers of cress
  • 1 paar eetbare bloemen
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 skillet
  • 1 beetje vuurkruiden
  • BBQ
Bereiding van het recept

Stook de barbeque op tot 180-200 graden.
Was de slaharten en halveer ze in de lengte. Bestrijk met 1 eetlepel zonnebloemolie. Rooster circa 2 minuten op de barbecue, met de gesneden kant op de grill.
Neem de slaharten van de barbecue en borstel de lak erover. Houd nog 1 eetlepel lak over voor de afwerking.
Leg de slaharten aan de zijkant van de barbecue, met de gelakte kant naar boven. Laat ze zo nog 2 minuten verder garen.
Meng de laatste eetlepel van de lak met de rest van de zonnebloemolie en de rasp en sap van de limoen. Hak de kruiden.
Verdeel de slaharten over een groot bord en sprenkel er wat van de vinaigrette over. Garneer met de tuinkers, koriander, bieslook, enkele blaadjes shiso en eetbare bloemen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel