Geroosterde kreeft met mango abrikozen salsa

Geroosterde kreeft met mango abrikozen salsa
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 20m
Koken 30m
24Kitchen - 13 June 2022 Een Cubaans feestje op de barbecue, dat is wat Ralph voor jou in petto heeft. Gegrilde kreeft met een mango-abrikozensalsa om je vingers bij af te likken. En wel eens gehoord van lady fingers? Harm Jan legt ze op de grill in deze avontuurlijke aflevering van BBQSTREET.
24Kitchen - 13 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Mango-abrikozen salsa
  • 1 mango
  • 4 abrikozen (gedroogde, verse of uit pot/blik)
  • 1 rode peper
  • 1 biologische limoen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 takjes oregano
  • 1 olijfolie
Geroosterde kreeft
  • 2 levende kreeften a 500 g
  • 1 olijfolie
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C. 

Mango-abrikozen salsa

Schil voor de salsa de mango en snijd in blokjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de rode peper in dunne ringetjes. Wil je de salsa minder pittig? Verwijder dan de zaadlijsten. 

Ris de oregano. Voeg de mango, abrikozen en de rode peper toe aan een kom. Rasp de schil van de limoen en voeg samen met het sap en een scheutje olijfolie toe aan de kom. Breng de salsa op smaak met de komijnpoeder, oregano en versgemalen zwarte peper.

Geroosterde kreeft

Steek de kreeften met een scherp koksmes in één snelle beweging door de kop. Doe de kreeften in een grote pan met kokend water en kook ze exact 2 minuten. Haal de gekookte kreeften uit de pan en laat ze even afkoelen. Maak ze schoon maar laat de scharen zitten. Leg ze nu op hun rug en snijd ze met een scherp mes overlangs door. Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen peper. Gaar de kreeften in circa 10 minuten in hun pantsers verder op de barbecue. Bestrooi met zout en serveer de mango-abrikozensalsa erbij.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel