Geroosterde kreeft met mango abrikozen salsa


- 1 mango
- 4 abrikozen (gedroogde, verse of uit pot/blik)
- 1 rode peper
- 1 biologische limoen
- 1 tl komijnpoeder
- 3 takjes oregano
- 1 olijfolie
- 2 levende kreeften a 500 g
- 1 olijfolie
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.
Mango-abrikozen salsa
Schil voor de salsa de mango en snijd in blokjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de rode peper in dunne ringetjes. Wil je de salsa minder pittig? Verwijder dan de zaadlijsten.
Ris de oregano. Voeg de mango, abrikozen en de rode peper toe aan een kom. Rasp de schil van de limoen en voeg samen met het sap en een scheutje olijfolie toe aan de kom. Breng de salsa op smaak met de komijnpoeder, oregano en versgemalen zwarte peper.
Geroosterde kreeft
Steek de kreeften met een scherp koksmes in één snelle beweging door de kop. Doe de kreeften in een grote pan met kokend water en kook ze exact 2 minuten. Haal de gekookte kreeften uit de pan en laat ze even afkoelen. Maak ze schoon maar laat de scharen zitten. Leg ze nu op hun rug en snijd ze met een scherp mes overlangs door. Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen peper. Gaar de kreeften in circa 10 minuten in hun pantsers verder op de barbecue. Bestrooi met zout en serveer de mango-abrikozensalsa erbij.
