Gerookte zeebaars met zoete uienquiche


- 2 hele Privé: Zeebaars, heel 500 gr
- 4 el mayonaise
- 5 zoete uien
- 1 Privé: Roomboter rol ongezouten
- 300 gr bloem
- 6 eieren
- 1 mp zout
- 1 scheutje olijfolie
- 90 ml melk
- 100 gr gegrilde ham
- 125 gr geraspte belegen kaas
- 2 el fleur de sel
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 el sumak
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1 Barbecue
- 1 gietijzeren pan
- 1 taartvorm
- 1 grillplaat/deksel dutch oven
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 200 °C.
Zoete uien quiche
Snijd de uien in dikke ringen. Bak de uien met de boter, peper en zout in circa 6 minuten goudbruin en zacht.
Meng voor het deeg de bloem, zout, boter en twee eieren. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg als het te warm is geworden, ingepakt opstijven in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikte van circa 6 mm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel de gebakken uien over het deeg.
Kluts de rest van de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ham in reepjes.
Schenk het eimengsel over de gebakken uien. Verdeel de ham er overheen. Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de quiche circa 3 minuten op de directe zone van de barbeque. Verplaats de quiche daarna naar de indirecte zone. Leg de deksel van de dutch oven op de directe zone. Op deze manier creëer je een oven met onderwarmte in je barbeque. Bak de quiche in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Gegrilde zeebaars
Maak de vis indien nodig schoon. Snijd daarna de filets van de zeebaars. Je kunt ook vragen of de visboer dit voor je doet.
Meng de ingrediënten voor de dry rub. Smeer een dikke laag mayonaise op beide kanten van de vis. Bestrooi daarna om en om met de rub.
Gebruik voor het grillen van de vis de deksel van de dutch oven. Als je deze omdraait heb je een soort grillplaat. Gril de zeebaars eerst kort op de vleeskant. Draai daarna op de huidkant en gril nog even kort.
Serveer de zeebaars bij de zoete uien quiche.
