Gerookte zeebaars met zoete uienquiche

Gerookte zeebaars met zoete uienquiche
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 30m
Koken 25m
24Kitchen - 05 January 2022 Als je het aan Pitmaster X vraagt hoeft er niet altijd een stuk vlees de barbeque op. Vandaag gaat hij niet alleen voor een zoete uien quiche. Ook staat er vis op het menu. Een heerlijke zeebaars die je simpel en snel kunt grillen.
24Kitchen - 05 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gegrilde zeebaars
Zoete uien quiche
  • 5 zoete uien
  • 1 Privé: Roomboter rol ongezouten
  • 300 gr bloem
  • 6 eieren
  • 1 mp zout
  • 1 scheutje olijfolie
  • 90 ml melk
  • 100 gr gegrilde ham
  • 125 gr geraspte belegen kaas
Dry rub
  • 2 el fleur de sel
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el sumak
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
Extra's
  • 1 Barbecue
  • 1 gietijzeren pan
  • 1 taartvorm
  • 1 grillplaat/deksel dutch oven
Bereiding van het recept

Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 200 °C.

Zoete uien quiche

Snijd de uien in dikke ringen. Bak de uien met de boter, peper en zout in circa 6 minuten goudbruin en zacht. 

Meng voor het deeg de bloem, zout, boter en twee eieren. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg als het te warm is geworden, ingepakt opstijven in de koelkast. 

Rol het deeg uit tot een dikte van circa 6 mm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel de gebakken uien over het deeg. 

Kluts de rest van de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ham in reepjes. 

Schenk het eimengsel over de gebakken uien. Verdeel de ham er overheen. Bestrooi met de geraspte kaas. 

Bak de quiche circa 3 minuten op de directe zone van de barbeque. Verplaats de quiche daarna naar de indirecte zone. Leg de deksel van de dutch oven op de directe zone. Op deze manier creëer je een oven met onderwarmte in je barbeque. Bak de quiche in 15-20 minuten goudbruin en gaar. 

Gegrilde zeebaars

Maak de vis indien nodig schoon. Snijd daarna de filets van de zeebaars. Je kunt ook vragen of de visboer dit voor je doet.

Meng de ingrediënten voor de dry rub. Smeer een dikke laag mayonaise op beide kanten van de vis. Bestrooi daarna om en om met de rub. 

Gebruik voor het grillen van de vis de deksel van de dutch oven. Als je deze omdraait heb je een soort grillplaat. Gril de zeebaars eerst kort op de vleeskant. Draai daarna op de huidkant en gril nog even kort. 

Serveer de zeebaars bij de zoete uien quiche.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel