Gerookte zalm met gevulde bolcourgettes

Gerookte zalm met gevulde bolcourgettes
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 30m
Koken 40m
24Kitchen - 08 June 2022 California tri-tip, dit klinkt als een heerlijke vakantiebestemming maar het is een super lekker bbq gerecht van onze Jord. Een zelfgebakken flatbread belegt met malse, sappige plakjes gegrild vlees en een chunky avocadosalsa, USA here we come! En voor Harm Jan geen vlees vandaag. Hij legt een grote vis op de barbecue. Hij gaat zalm roken en maakt er gevulde bolcourgettes bij. Feestje!
24Kitchen - 08 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gerookte zalm
  • 1 hele zalmrug met huid
  • 1 el grof lavazout
Groenten kruiden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde marjolein
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
Gevulde bolcourgettes
  • 4 kleine bolcourgettes
  • 1 rijpe tomaat
  • 0.5 rode paprika
  • 30 g gerookte amandelen
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • 100 g geraspte cheddar
Parelcouscous met geroosterde tomaat en ui
  • 300 g parelcouscous
  • 0.5 citroen
  • 2 coeur de boeuf tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 olijfolie
  • gas bbq, 2 x rookplankje, houtsnippers (eiken of beuken)
Bereiding van het recept

Gerookte zalm

Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 180 °C. Week de cederhouten plankjes en de houtsnippers in water. 

Voeg de houtsnippers toe aan de bbq en laat in circa 10 minuten roken. Leg de zalm met huid op de cederhouten plankjes op de bbq. Rook de zalm in circa 15-20 minuten gaar. Meng de ingredienten voor de groentekruiden. Verdeel de laatste 5 minuten een eetlepel groente kruiden over de zalm. 

Gevulde bolcourgettes

Snijd de kapjes van de courgettes en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaat en de paprika in stukjes. Hak de gerookte amandelen. Meng in kom het courgette vruchtvlees, gesneden tomaat en paprika, gerookte amandelen en de Provençaalse kruiden, helft van de geraspte cheddar en peper en zout. Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel. Strooi de rest van de cheddar er overheen. Zet de gevulde courgettes op het rooster van de barbecue en gaar circa 15 minuten met gesloten deksel.

Parelcouscous met geroosterde tomaat en ui
Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de couscous op smaak met de rasp en het sap van de citroen. Snijd de tomaten in plakken en de ui in dikke ringen. Smeer in met olijfolie en gril kort om en om op de barbecue. 

Serveren

Verdeel de couscous over de plakken gegrilde tomaat en garneer met de uien. Serveer de gerookte zalm en de bolcourgette erbij. 

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel