Gerookte spruiten met appel en cranberry

Gerookte spruiten met appel en cranberry
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 10m
Koken 45m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 1 stronk spuiten
  • 2 eetl 5 spices
  • 2 dl arachideolie
  • 50 gram walnoten
  • 1 dl apple whiskey
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 1 stuks elstar appel
  • Houtskool bbq met deksel of een watersmoker
  • rookhout appel ( chuncks of snippers
Bereiding van het recept

*Myoteer de 5 spices in een pannetje met een heel klein beetje olie.
Snij de appel door de helft, verwijder het klokhuis en snij de appel in plakken.

BBQ gereed maken:

Steek de Rookton – BBQ aan en verhit deze tot 180-°C Voeg appel rook hout of rookmot toe

Recept grillen:

Smeer de spruiten in met de 5 spices olie mix. Zodra de mot of het rookhout rookt hang je de Spruiten in de ton of leg je ze op het rooster.
Spray tijdens het roken de spruiten in met de Appel whiskey om ze een beetje te karamelliseren.
De spruitjes hebben ongeveer 30-45 minuten nodig om gaar te worden (ligt aan hoe groot de spuiten zijn). Spray de plakjes appel in met de appel whiskey. Grill de plakjes rondom een beetje bruin.

Serveren:

Haal de spruiten van de BBQ en snij ze van de stronk. Serveer hierbij de gegrilde appel, gedroogde cranberries en stukjes walnoot.

*Myoteren is het op laag vuur verhitten van specerijen met heel weinig olie of boter in een pan zonder deksel. Het myoteren heeft tot doel de smaak te verhogen en de structuur van specerijen te verbeteren waardoor ze beter oplossen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel