Gerookte panna cotta met aardbei en tomaat en kabeljauw met spek en courgettepasta

Gerookte panna cotta met aardbei en tomaat en kabeljauw met spek en courgettepasta
Recept van Ralph de Kok
Advanced
Bereiding 35m
Koken 45m
24Kitchen - 28 May 2020 In deze aflevering van BBQ Street maakt Ralph een hoofdgerecht en een nagerecht. Kabeljauw met spek en een pasta van courgette. En een heerlijke panna cotta, gerookt op de barbecue.
24Kitchen - 28 May 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 2 personen.
  • 0.5 liter slagroom
  • 1 stuk vanillepeul of vanille extract
  • 5 stuks gelatineblaadjes
  • 4 eetl witte basterdsuiker
  • 500 gr aardbeien
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk roma- tomaat
  • poedersuiker
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tak cherry- trostomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje basillicum
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 punt parmezaanse kaas
  • 2 stuks kabeljauw lendenen
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 2 stuks courgette
  • olijfolie
  • Mandoline
  • Rookdoos met kersenhout
  • Aluminium bakje
  • Blender
  • Glazen of schaaltjes
  • Staafmixer
Bereiding van het recept

Bereidingswijze voorgerecht
Steek de bbq aan. Vul de rookdoos met kersenhout en leg in de bbq.
Halveer de roma-tomaat, bestrijk de doorgesneden kant met olijfolie en gril deze circa 10 minuten. Doe de tomaat met de aardbeien en een kwart van de peper in een blender en mix tot gladde massa. Voeg eventueel een eetlepel poedersuiker toe.
Doe slagroom in een aluminium bak en rook deze circa 5 minuten.
Week de gelatineblaadjes in een kom koud water circa 2 minuten. Schenk de gerookte room in een steelpan en voeg de vanille en suiker toe. Zet dit op de zijbrander. Voeg de gelatine toe en verwarm circa 1 minuut. Schenk de room in glazen en laat in circa 3 uur opstijven. Schenk de coulis bij het serveren erover. Garneer met een aardbei.

Bereidingswijze hoofdgerecht
Verhit de grillplaat op de BBQ.
Pof de tros-tomaatjes in de BBQ op het rooster circa 10 minuten.
Pel de knoflook en doe samen met de basilicum, kaas, pijnboompitjes en een flinke scheut olie in een hoge maatbeker. Pureer met de staafmixer tot pesto of vijzel het geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de courgette met de mandoline. Gril de kabeljauw op de huid circa 4 minuten.
Leg hiernaast het spek en draai de kabeljauw op het spek aan de vleeskant. Gril deze kant nog circa 3 minuten. Haal de vis van het spek en gril het spek nog circa 1 minuut. Laat het spek afkoelen op een keukenpapier.
Doe de tomatenblokjes in een skillet op de zijbrander en verwarm in circa 2 minuten. Verdeel de saus over borden. Meng de courgette met de pesto en verdeel over de borden. Serveer met de vis, het spek en de tomaatjes. Bestrooi met pijnboompitten en verkruimel het spek erover.

pesto in vijzel, pijnboompitten roosteren.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel