Gerookte panna cotta met aardbei en tomaat en kabeljauw met spek en courgettepasta


- 0.5 liter slagroom
- 1 stuk vanillepeul of vanille extract
- 5 stuks gelatineblaadjes
- 4 eetl witte basterdsuiker
- 500 gr aardbeien
- 1 stuk rode peper
- 1 stuk roma- tomaat
- poedersuiker
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tak cherry- trostomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje basillicum
- 30 gr pijnboompitten
- 1 punt parmezaanse kaas
- 2 stuks kabeljauw lendenen
- 8 plakken ontbijtspek
- 2 stuks courgette
- olijfolie
- Mandoline
- Rookdoos met kersenhout
- Aluminium bakje
- Blender
- Glazen of schaaltjes
- Staafmixer
Bereidingswijze voorgerecht
Steek de bbq aan. Vul de rookdoos met kersenhout en leg in de bbq.
Halveer de roma-tomaat, bestrijk de doorgesneden kant met olijfolie en gril deze circa 10 minuten. Doe de tomaat met de aardbeien en een kwart van de peper in een blender en mix tot gladde massa. Voeg eventueel een eetlepel poedersuiker toe.
Doe slagroom in een aluminium bak en rook deze circa 5 minuten.
Week de gelatineblaadjes in een kom koud water circa 2 minuten. Schenk de gerookte room in een steelpan en voeg de vanille en suiker toe. Zet dit op de zijbrander. Voeg de gelatine toe en verwarm circa 1 minuut. Schenk de room in glazen en laat in circa 3 uur opstijven. Schenk de coulis bij het serveren erover. Garneer met een aardbei.
Bereidingswijze hoofdgerecht
Verhit de grillplaat op de BBQ.
Pof de tros-tomaatjes in de BBQ op het rooster circa 10 minuten.
Pel de knoflook en doe samen met de basilicum, kaas, pijnboompitjes en een flinke scheut olie in een hoge maatbeker. Pureer met de staafmixer tot pesto of vijzel het geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de courgette met de mandoline. Gril de kabeljauw op de huid circa 4 minuten.
Leg hiernaast het spek en draai de kabeljauw op het spek aan de vleeskant. Gril deze kant nog circa 3 minuten. Haal de vis van het spek en gril het spek nog circa 1 minuut. Laat het spek afkoelen op een keukenpapier.
Doe de tomatenblokjes in een skillet op de zijbrander en verwarm in circa 2 minuten. Verdeel de saus over borden. Meng de courgette met de pesto en verdeel over de borden. Serveer met de vis, het spek en de tomaatjes. Bestrooi met pijnboompitten en verkruimel het spek erover.
pesto in vijzel, pijnboompitten roosteren.
