Gerookte gamba’s met krabsalade

Gerookte gamba’s met krabsalade
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 30m
Koken 20m
24Kitchen - 20 April 2022 Een rare snijboon is hij wel, onze Ralph. Hij legt deze groente op de barbecue en maakt er een heerlijke pasta mee. En je krijgt vandaag ook dé techniek voorgeschoteld om dé perfecte entrecôte te grillen. Pitmasters X is in deze aflevering van BBQSTREET zo blij als een kind want hij mag gaan stoeien met stoere zaken uit de zee: Gigantische garnalen en king crab.
24Kitchen - 20 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gerookte gamba's
  • 20 stuks Reuzengarnalen
  • 8 el olijfolie
  • 1 el grof zeezout
  • 1 tl gemalen peper
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 bosje peterselie
Beslag
  • 500 gr bloem voor alle doeleinden
  • 3 stuks eieren
  • 1 kopje paneermeel
  • 5 el chilivlokken
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 bak olie om in te frituren
Gerookte krabsalade
  • 1 el suiker
  • 2 el appelcider azijn
  • 3 el mayonaise
  • 0.25 stuk witte kool
  • 0.25 stuk rode kool
  • 2 stuks wortelen
  • 2 stuks appels
  • 4 el rozijnen
  • 200 gram krabvlees van krabpoten
  • Appel rookhout snippers
  • Gietijzeren pan om in te frituren
Bereiding van het recept

Bereiding


Gamba’s voorbereiden

Maak de garnalen schoon en verwijder de schelpen als de visboer dat nog niet heeft gedaan. Druk je duim onder de buik van de garnaal en houd de staart vast terwijl je de schaal eraf trekt. Je kunt de staart erop laten voor de presentatie. Dan trek je de kop van de garnaal eraf en probeer je daarbij het grootste deel van de darmen eruit te trekken. Daarna maak je een snee in de lengte aan de buikzijde tot je een zwarte wijnstok ziet. Pak de punt van een vork en probeer deze eronder te steken. Nu trek je de zwarte wijnstok eruit die het spijsverteringskanaal van de garnaal is. Nu maak je de garnalen onder stromend water schoon en dep je ze droog.

 

Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Doe de garnalen in een kom en giet de olijfolie erover. Strooi er dan zout, peper, knoflook en de peterselie over en meng door elkaar. Laat circa twee uur in de koelkast marineren.

Week de houtsnippers circa 10 minuten in water. Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 100 °C. Voeg de houtsnippers toe.  Rook de garnalen circa 20 minuten om ze een mooie kleur te geven. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.

Zet een gietijzeren pan op direct vuur en vul deze met zonnebloemolie en verwarm tot een temperatuur van 180-200ºC. 

 

Meng in een kom de ingrediënten voor het beslag. Haal de garnalen door het beslag en frituur ze om en om goudbruin en krokant. 

 

Gerookte krabsalade

Krab kruiden (Roel laat tijdens opnames weten met welke). Krab roken op de barbecue. 

 

Meng in een kom de suiker, azijn en de mayonaise. Snijd de kool en de wortel in dunne reepjes en de appels met schil in blokjes. Meng de kool, wortel en de appel door de dressing. Meng de krab erdoor. Serveer de krabsalade bij de gamba’s. 

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel