Gerookte en gefrituurde kippendijen


- 800 gr Kippendijen zonder bot
- 1 deel zout
- 1 deel uienpoeder
- 1 deel paprikapoeder
- 0.5 deel gemalen peper
- 0.25 deel knoflookpoeder
- 500 ml zonnebloemolie
- 2 el chilivlokken
- 3 tenen knoflook
- 3 stuks bosuien
- 1 deel olie om in te frituren
- 420 ml bier
- 375 gr patent bloem
- 3 stuks eieren
- 75 ml zonnebloem olie
- 9 gr zout
- 500 ml olie
- 2 stuks eieren
- 1 el appelcider azijn
- 0.25 bosje bieslook
- Rookhout chunks
- 1 grote gietijzeren pan om in te kunnen frituren + olie
- Trechter
- Filter
- Fles om olie in te gieten
Bereiding
Kippendijen
Snijd de kip in gelijke stukken. Meng alle ingrediënten voor de BBQ kruiden. Wrijf in met de BBQ kruiden. Leg de kip afgedekt circa 2 uur in de koelkast.
Kippendijen roken en frituren.
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200°C. Voeg de rookhout chunks toe. Rook de kip totdat er een mooie kleur ontstaat.
Chiliolie
Verhit de olie in een grote gietijzeren pan.
Snijd de bosui in ringetjes en de knoflook in plakjes. Voeg de chilivlokken, peper, zout, bosui en de knoflook toe aan de olie en frituur kort. Laat afkoelen, zeef de olie en giet in een lege fles.
Beslag
Verwarm de olie in de pan waar net de chiliolie in is gemaakt en verwarm tot een temperatuur van 180°C. Meng alle ingrediënten voor het beslag. Haal de kip door het beslag en frituur in de pan rondom goudbruin en krokant. Laat de kip uitlekken op een bordje met keukenpapier en bestrooi met een beetje BBQ kruiden.
Mayonaise
Klop de azijn met de mosterd en de eieren romig. Breng op smaak met een beetje zout en suiker. Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Snijd de bieslook fijn en meng door de mayonaise.
Smeer de kip in met de chiliolie en serveer de erbij.
