Gerookte en gefrituurde kippendijen

Gerookte en gefrituurde kippendijen
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 45m
Koken 15m
24Kitchen - 14 April 2022 Een borrelsnack 2.0, dat is wat Pitmaster X voor jou in petto heeft. Hij gaat kip roken en dan frituren in bierbeslag. En lekker dat dat is! Harm Jan legt dit keer geen vlees maar een grote vis op de barbecue. Deze red snapper gaart hij op een cederhouten plank waardoor het eindresultaat in smaak verbluffend zal zijn.
24Kitchen - 14 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kippendijen
  • 800 gr Kippendijen zonder bot
BBQ Kruiden
  • 1 deel zout
  • 1 deel uienpoeder
  • 1 deel paprikapoeder
  • 0.5 deel gemalen peper
  • 0.25 deel knoflookpoeder
Chiliolie
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 2 el chilivlokken
  • 3 tenen knoflook
  • 3 stuks bosuien
Beslag
  • 1 deel olie om in te frituren
  • 420 ml bier
  • 375 gr patent bloem
  • 3 stuks eieren
  • 75 ml zonnebloem olie
  • 9 gr zout
Mayonaise
  • 500 ml olie
  • 2 stuks eieren
  • 1 el appelcider azijn
  • 0.25 bosje bieslook
  • Rookhout chunks
  • 1 grote gietijzeren pan om in te kunnen frituren + olie
  • Trechter
  • Filter
  • Fles om olie in te gieten
Bereiding van het recept

Bereiding

Kippendijen
Snijd de kip in gelijke stukken. Meng alle ingrediënten voor de BBQ kruiden. Wrijf in met de BBQ kruiden. Leg de kip afgedekt circa 2 uur in de koelkast.

Kippendijen roken en frituren. 

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200°C. Voeg de rookhout chunks toe. Rook de kip totdat er een mooie kleur ontstaat. 

 

Chiliolie
Verhit de olie in een grote gietijzeren pan.
Snijd de bosui in ringetjes en de knoflook in plakjes. Voeg de chilivlokken, peper, zout, bosui en de knoflook toe aan de olie en frituur kort. Laat afkoelen, zeef de olie en giet in een lege fles. 

Beslag
Verwarm de olie in de pan waar net de chiliolie in is gemaakt en verwarm tot een temperatuur van 180°C. Meng alle ingrediënten voor het beslag. Haal de kip door het beslag en frituur in de pan rondom goudbruin en krokant. Laat de kip uitlekken op een bordje met keukenpapier en bestrooi met een beetje BBQ kruiden. 

Mayonaise
Klop de azijn met de mosterd en de eieren romig. Breng op smaak met een beetje zout en suiker. Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Snijd de bieslook fijn en meng door de mayonaise.

Smeer de kip in met de chiliolie en serveer de erbij. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel