Gepofte zoete aardappel met munt zout

Gepofte zoete aardappel met munt zout
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 5m
Koken 20m
- 01 June 2021 In Amerika is de barbecue-scene huge. Maar ook in België kunnen ze er wat van. In deze aflevering van BBQSTREET maakt Peter een typisch Amerikaans barbecue gerecht. Pulled pork en die topt hij af met een Amerikaanse barbecuesaus. Als bijgerecht nog iets Amerikaans, namelijk sweet potatoes. Gepofte zoete aardappel met munt zout.
- 01 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gepofte zoete aardappel
Munt zout
  • 2 el grof zeezout
  • 0.5 bosje munt
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 rol aluminiumfolie
  • 1 vijzel
  • Aluminiumfolie
  • Vijzel
Bereiding van het recept

Zoete aardappels poffen
Stook de barbecue tot een temperatuur van 200 graden.
Was de zoete aardappelen en wikkel elke zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie.

Plaats de aardappelen circa 10 minuten in de hete kolen. Verplaats daarna naar de zijkant van de barbecue zodat ze daar nogmaals 10 minuten verder kunnen garen.

Munt zout
Doe het zout, munt, versgemalen peper in een vijzel en stamp fijn.

Serveren
Leg de zoete aardappelen op een schaal. Lepel de zure room eroverheen. Bestrooi royaal met het munt zout.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel