Recept van Peter de Clercq

Gepofte zoete aardappel met munt zout

Beginner
Voorbereiding 5m
Bereiding 20m
Gepofte zoete aardappel met munt zout
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Aardappel poffen:
  • 4 stuks zoete aardappels
  • Muntzout:
  • 2 eetl grof zeezout
  • 0.5 bosje gedroogde munt
  • versgemalen peper
  • Overige:
  • 8 eetl zure room
  • Aluminiumfolie
  • Vijzel
Bereiding van het recept

Zoete aardappels poffen
Stook de barbecue tot een temperatuur van 200 graden.
Was de zoete aardappelen en wikkel elke zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie.

Plaats de aardappelen circa 10 minuten in de hete kolen. Verplaats daarna naar de zijkant van de barbecue zodat ze daar nogmaals 10 minuten verder kunnen garen.

Munt zout
Doe het zout, munt, versgemalen peper in een vijzel en stamp fijn.

Serveren
Leg de zoete aardappelen op een schaal. Lepel de zure room eroverheen. Bestrooi royaal met het munt zout.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel