Gepofte bieten tarte tatin

Gepofte bieten tarte tatin
Recept van Ralph de Kok
Advanced
Bereiding 30m
Koken 30m
24Kitchen - 19 January 2022 Wat hebben de symfonie van Beethoven en de oma van Ralph met elkaar gemeen? Ze zijn de grote inspiratiebronnen geweest voor de gerechten die hij in deze aflevering van BBQSTREET gaat maken. Zet je schrap voor een gepofte bieten tarte tatin en hete bliksem met buikspek.
24Kitchen - 19 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Tarte tatin
  • 2 grote rode biet
  • 2 el bruine suiker
  • 4 el granaatappelazijn
  • 2 takjes tijm
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 50 gr granaatappelpitjes
Zoet zuur
Extra's
  • 1 BBQ met deksel voor direct grillen
  • 1 grote gietijzeren pan
  • 1 kleine skillet
  • 1 mandoline
  • 1 steker
  • Bbq met deksel voor direct grillen
  • Gietijzeren pan
Bereiding van het recept

Bieten poffen
Pof de rode bieten rechtstreeks in de gloeiende kolen. Voor middelgrote bieten duurt dit circa 30-35 minuten. Haal de bieten uit de kolen en laat even afkoelen. Pel de bieten en snijd in plakjes.

Tarte tatin
Voeg de granaatappelazijn en de suiker toe aan de gietijzeren pan en laat dit even doorkoken zodat het licht stroperig wordt. Verdeel de bieten over de pan. Ris de tijm erover. 

Je kunt van dit recept 2 kleine tarte tartins maken in kleine pannetjes of 1 grotere in een grote pan. Steek uit het bladerdeeg een plak ter grootte van de pan of de pannetjes. Prik met een vork gaatjes in het deeg en dek de pan/pannetjes af met het deeg. Stop de zijkanten in. Laat het deeg dus niet over de rand hangen. Kluts het ei en bestrijk het deeg ermee.  

Bak de tarte tatin op de BBQ met gesloten deksel circa 30 minuten totdat de bovenkant (eigenlijk de bodem) goudbruin en knapperig is. 

Zoet-zuur
Voeg de azijn toe aan een kom. Snijd de chioggia biet en de gele biet met de mandoline in hele dunne plakjes. Steek eventueel met een steker mooie, kleinere cirkels uit de plakjes. Voeg de biet toe aan de kom en laat even marineren.

Draai de tarte om door er een passend bord op te leggen en dit samen met de pan in een keer om te draaien. Garneer de tarte tatin met de granaatappelpitjes, gemarineerde plakjes biet en eventueel een beetje tijm.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel