Geitenkaasfondue met gegrilde zomerse groente

Geitenkaasfondue met gegrilde zomerse groente
Recept van Jadis Schreuder
Beginner
Bereiding 17m
Koken 25m
24Kitchen - 20 June 2022 Hoe verander je een keurig gerecht als kaasfondue in lekker stoer? Juist ja! Maak het, net als Jadis, op de barbecue. Daarna nog ruimte voor een heerlijk ruig nagerecht? Jord maakt de perfecte pie met een knapperige korst, zoete fruitvulling en een vleugje rock ‘n roll.
24Kitchen - 20 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Ingredienten
  • 300 g geraspte (belegen) geitenkaas (2 zakjes)
  • 0.5 st biologische citroen
  • 150 ml prosecco of witte wijn
  • 1 st courgette of 6 mini courgettes
  • 3 st snack komkommers
  • 1 venkel
  • 1 optioneel voor erbij: druiven & verse vijgen
  • 1 overige zomergroenten
  • 1 st (zuurdesem) stokbrood
  • 1 extra vergine olijfolie
  • 1 snuf witte peper & zout
  • Barbecue met grill, gietijzeren sauspan, Anti aanbakpan, citruspers, handrasp, mandoline
Bereiding van het recept

Geitenkaasfondue

Snijd de groenten in gelijk stukken en smeer met een kwastje in met wat olijfolie. Zorg ervoor dat de grillplaat op de barbecue ongeveer 200 graden is. Grill de groenten en draai ze om en om zodat ze fijne grillstrepen krijgen. 

Doe een scheutje water in een gietijzeren sauspan en zet op het barbecuerooster. Voeg de geraspte geitenkaas erbij. Blijf roeren totdat de kaas iets gaat smelten en blus af met de prosecco. Zorg dat de temperatuur van de zone waar de pan op staat niet te hoog is. Blijf roeren totdat je een smeuïge gladde kaasfondue krijgt. 

Als de kaasfondue goed op smaak en gesmolten is, rasp dan de citroen er overheen en roer kort door de kaasfondue. De kaasfondue krijgt nu een frisse romige smaak. 

Serveer er voor de lekker nog wat verse druiven en bijvoorbeeld vijgen bij. Houd de fondue pan eventueel warm met een kaarsje eronder.

Snijd het stokbrood in plakken en serveer bij de kaasfondue.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel