Geitenkaasfondue met gegrilde zomerse groente


- 300 g geraspte (belegen) geitenkaas (2 zakjes)
- 0.5 st biologische citroen
- 150 ml prosecco of witte wijn
- 1 st courgette of 6 mini courgettes
- 3 st snack komkommers
- 1 venkel
- 1 optioneel voor erbij: druiven & verse vijgen
- 1 overige zomergroenten
- 1 st (zuurdesem) stokbrood
- 1 extra vergine olijfolie
- 1 snuf witte peper & zout
- Barbecue met grill, gietijzeren sauspan, Anti aanbakpan, citruspers, handrasp, mandoline
Geitenkaasfondue
Snijd de groenten in gelijk stukken en smeer met een kwastje in met wat olijfolie. Zorg ervoor dat de grillplaat op de barbecue ongeveer 200 graden is. Grill de groenten en draai ze om en om zodat ze fijne grillstrepen krijgen.
Doe een scheutje water in een gietijzeren sauspan en zet op het barbecuerooster. Voeg de geraspte geitenkaas erbij. Blijf roeren totdat de kaas iets gaat smelten en blus af met de prosecco. Zorg dat de temperatuur van de zone waar de pan op staat niet te hoog is. Blijf roeren totdat je een smeuïge gladde kaasfondue krijgt.
Als de kaasfondue goed op smaak en gesmolten is, rasp dan de citroen er overheen en roer kort door de kaasfondue. De kaasfondue krijgt nu een frisse romige smaak.
Serveer er voor de lekker nog wat verse druiven en bijvoorbeeld vijgen bij. Houd de fondue pan eventueel warm met een kaarsje eronder.
Snijd het stokbrood in plakken en serveer bij de kaasfondue.
