Gegrilde varkensnek met umami-salade

Gegrilde varkensnek met umami-salade
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 40m
Koken 30m
- 31 May 2021 Umai is Japans voor heerlijk. Mi is Japans voor smaak. Dus Umami betekent letterlijk “heerlijke smaak”. En dat vindt Pitsmaster X ook. In deze aflevering van BBQSTREET krijgt - naast zoet, zuur, bitter en zout - de vijfde smaak alle aandacht. Pitmaster X maakt een warme umami-salade. Met allemaal ingrediënten die bekend staan om hun umami-smaak. En daarbij? Een gegrilde varkensnek. Umai!
- 31 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Zoete aardappelgratin
Umami salade
Gegrilde varkensnek
Garnering
  • 40 gr pijnboompitten
  • 60 gr parmezaanse kaas
  • 1 stokbroodje
Extra's
  • 1 bbq met deksel
  • 1 mandoline/kaasschaaf
  • 1 gietijzeren pannetje
  • 3 steelpannetjes
Bereiding van het recept

Gegrilde varkensnek:
Snijd de varkensnek in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
Gril de plakken om en om op hoog vuur. Laat het vlees daarna langzaam op een kerntemperatuur laten komen tot 63 graden. Bestrooi met fleur de sel en laat het vlees rusten.

Umami salade:
Verhit de olie in een pannetje. Voeg de cherrytomaatjes, knoflook, kappertjes en de olijven toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de tomaatjes stuk gekookt zijn.
Snijd de uien in halve ringen. Smelt in een andere pan de roomboter. Voeg de uien toe en bak op laag vuur in circa 6 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten en breng op smaak met zout. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Smelt een klontje boter in een pan en bak de champignons circa 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:
Verdeel het vlees over een schaal en serveer met de umami salade en de baquette. Rasp de pecorino overheen. Garneer met de basilicum.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel