Recept van Pitmaster X

Gegrilde varkensnek met umami-salade

Advanced
Voorbereiding 40m
Bereiding 30m
Gegrilde varkensnek met umami-salade
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Gegrilde varkensnek:
  • 500 gr varkensnek
  • fleur de sel
  • Umami salade:
  • 100 ml olijfolie
  • 2 stuks knoflook
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 1 potje zwarte olijven
  • 1 potje kappertjes
  • 2 stuks uien
  • 100 gr roomboter
  • 40 gr pijnboompitten
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 stuk verse baguette
  • 100 gr pecorino
  • 1 bosje basilicum
Bereiding van het recept

Gegrilde varkensnek:
Snijd de varkensnek in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
Gril de plakken om en om op hoog vuur. Laat het vlees daarna langzaam op een kerntemperatuur laten komen tot 63 graden. Bestrooi met fleur de sel en laat het vlees rusten.

Umami salade:
Verhit de olie in een pannetje. Voeg de cherrytomaatjes, knoflook, kappertjes en de olijven toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de tomaatjes stuk gekookt zijn.
Snijd de uien in halve ringen. Smelt in een andere pan de roomboter. Voeg de uien toe en bak op laag vuur in circa 6 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten en breng op smaak met zout. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Smelt een klontje boter in een pan en bak de champignons circa 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:
Verdeel het vlees over een schaal en serveer met de umami salade en de baquette. Rasp de pecorino overheen. Garneer met de basilicum.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel