Gegrilde ribeye met gevulde portobello’s

Gegrilde ribeye met gevulde portobello’s
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 45m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 3 personen.
Gegrilde ribeye
  • 1 grote, dikke (min. 3 cm) ribeye
  • 1 potje koffierub, Not Just BBQ
  • 1 fles honig whiskey spray
Gebakken krieltjes
  • 800 g voorgekookte krieltjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el koffierub (Not Just BBQ)
Bbq saus
  • 3 el bruine basterd suiker
  • 1 el glucosestroop
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el whiskey
  • 1 el vers gemalen peper
  • 1 el grof gemalen zeezout
  • 1 tl uien granulaat
  • 1 tl knoflook granulaat
  • 1 el worcestersauce
  • 1 el sriracha saus
  • 500 ml ketchup
Gevulde portobello’s met boerenkool
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 100 g boerenkool (voorgesneden)
  • 1 scheutje frambozenazijn
  • 4 portobello's
  • 2 el gerookte amandelen
  • 100 g feta
  • 4 el geraspte cheddar
  • hickory of eiken rookhout chunks
  • ovenschaal
  • skillet
  • rookplankje
Bereiding van het recept

Bereiden


Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200°C.

Rib-eye


Zorg dat de ribeye op kamertemperatuur is.
Leg het rookhout tussen de kolen. Maak dit een beetje vochtig als het begint te branden. Bestrooi de ribeye royaal met de rub en spray in met honing whiskey spray. Gril de ribeye eerst rondom op de directe zone van de barbecue tot er een mooie korst ontstaat. Gaar daarna op de indirecte zone verder tot het vlees een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt. Laat het vlees even rusten en snijd daarna haaks op de draad in plakken.

Gebakken krieltjes


Dep de krieltjes droog met een stuk keukenpapier. Meng de krieltjes, olijfolie en de koffie rub in een kom.
Doe de krieltjes in een skillet en bak deze rondom goudbruin.

Bbq saus


Verhit de bruine basterd suiker, glucosestroop en honing in een gietijzeren pan op een laag vuur tot alles licht begint te karameliseren. Blus af met Jack Daniels, flambeer zodat de alcohol verdampt en voeg de overige ingrediënten toe. Laat de saus op laag vuur circa 20 minuten pruttelen zodat er een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Giet een gedeelte van de bbq saus over de aardappeltjes en roer het goed door elkaar. De rest van de bbq saus kun je in een afgesloten pot laten afkoelen en daarna in de koelkast circa 2 weken bewaren. Zet de skillet weer terug op de barbecue voor circa 15 minuten en laat de bbq saus inkoken.

Gevulde portobello’s


Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een skillet en bak de sjalot en de knoflook circa 1 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg de frambozenazijn toe en laat nog even 4 minuten garen. Verbrokkel de feta en hak de amandelen. Meng van het vuur af de feta en de amandelen door de boerenkool. Vul de portbello’s met het boerenkool mengsel en bestrooi met de cheddar. Leg de portobello’s op een rookplankje op de barbecue en gaar circa 10 minuten met gesloten deksel.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

Gegrilde ribeye met gevulde portobello’s

Zet je tanden deze winter eens in deze perfect gegrilde ribeye. Inwrijven met een koffierub en grillen maar! En ook in Harm Jans gevulde portobello’s proef je heerlijk winterse smaken terug. Zet je schrap voor een groot smaak feestje in deze aflevering van BBQSTREET.

Wil je meer weten over de producten van Not Just BBQ? Not Just BBQ – Website

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel