Gegrilde ribeye met bourbon-cajun gamba’s & dirty rice

Gegrilde ribeye met bourbon-cajun gamba’s & dirty rice
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 15m
Koken 15m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Cajun style dirty rice
  • 150 g langkorrelige rijst
  • 400 ml kippenbouillon
  • 400 ml water
  • 300 g kippenlevertjes
  • 3 plakjes bacon
  • 0.5 ui
  • 2 jalapenopepers
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el cajunkruiden
  • 2 bosuien
Gegrilde ribeye
Bourbon-cajun gamba's
  • 4 el roomboter
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 0.5 bos bleekselderij
  • 2 takjes tijm
  • 250 g grote gamba's, gepeld
  • 2 el cajunkruiden
  • 80 ml bourbon
  • 400 g créme fraiche
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op indirect grillen en tot een temperatuur van 200°C.

Cajun style dirty rice

Kook de rijst gaar in water en kippenbouillon en laat deze op een grote schaal afkoelen. Snijd de kippenlevers fijn en de bacon in reepjes. 

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeñopepers en snijd de pepers en de bleekselderij fijn en de bosuien in ringetjes.

Verhit de olie in een skillet en bak de ui, bleekselderij en de jalapeñopepers circa 3 minuten. Voeg dan de kippenlever, cajunkruiden, bacon en de gekookte rijst toe en bak al roerend goed aan. Meng als laatste de bosui er doorheen. 

Gegrilde ribeye

Ris de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Snijd de knoflook fijn. Smeer de steaks in met olijfolie. Bestrooi met zout, versgemalen zwarte peper, tijm, rozemarijn en knoflook. Grill de ribeye om en om tot medium rare. 

Bourbon-cajun gamba’s

Plaats grote skillet op de barbecue en smelt de boter hierin en laat uitbruisen. Snipper de ui. Snijd de paprika en de bleekselderij in blokjes. Ris de tijm. Voeg de ui, paprika, bleekselderij en de tijm toe en bak het geheel tot de ui glazig wordt. Roer goed door. Blus af met de bourbon en flambeer deze. Voeg de gamba’s en de cajunkruiden toe. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. 

Serveer de ribeye met de cajun-gamba’s en de rijst. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel