Gegrilde ribeye met bourbon-cajun gamba’s & dirty rice


- 150 g langkorrelige rijst
- 400 ml kippenbouillon
- 400 ml water
- 300 g kippenlevertjes
- 3 plakjes bacon
- 0.5 ui
- 2 jalapenopepers
- 2 stengels bleekselderij
- 1 el cajunkruiden
- 2 bosuien
- 4 Privé: Ribeye steak
- 2 el olijfolie
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 teen knoflook
- 4 el roomboter
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 0.5 bos bleekselderij
- 2 takjes tijm
- 250 g grote gamba's, gepeld
- 2 el cajunkruiden
- 80 ml bourbon
- 400 g créme fraiche
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en tot een temperatuur van 200°C.
Cajun style dirty rice
Kook de rijst gaar in water en kippenbouillon en laat deze op een grote schaal afkoelen. Snijd de kippenlevers fijn en de bacon in reepjes.
Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeñopepers en snijd de pepers en de bleekselderij fijn en de bosuien in ringetjes.
Verhit de olie in een skillet en bak de ui, bleekselderij en de jalapeñopepers circa 3 minuten. Voeg dan de kippenlever, cajunkruiden, bacon en de gekookte rijst toe en bak al roerend goed aan. Meng als laatste de bosui er doorheen.
Gegrilde ribeye
Ris de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Snijd de knoflook fijn. Smeer de steaks in met olijfolie. Bestrooi met zout, versgemalen zwarte peper, tijm, rozemarijn en knoflook. Grill de ribeye om en om tot medium rare.
Bourbon-cajun gamba’s
Plaats grote skillet op de barbecue en smelt de boter hierin en laat uitbruisen. Snipper de ui. Snijd de paprika en de bleekselderij in blokjes. Ris de tijm. Voeg de ui, paprika, bleekselderij en de tijm toe en bak het geheel tot de ui glazig wordt. Roer goed door. Blus af met de bourbon en flambeer deze. Voeg de gamba’s en de cajunkruiden toe. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
Serveer de ribeye met de cajun-gamba’s en de rijst.
