Gegrilde Pietermannen met chermoula

Gegrilde Pietermannen met chermoula
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 3m
Koken 30m
- 03 July 2020 Pietermannen. Ooit van gehoord? Het zijn hele mooie vissen die perfect zijn om te grillen op de barbecue. In deze aflevering van BBQ Street maakt Jord gegrilde pietermannen met chermoula.
- 03 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 4 stuks pietermannen
  • 1 stuk citroen
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 4 stuks knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 stuk ingemaakte citroen, fijngehakt
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 tl gedroogde chiliflakes
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl saffraandraadjes
  • 4 stuks sap van limoenen
  • 120 ml olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • BBQ, braai of grill met gietijzeren rooster voor direct grillen
Bereiding van het recept

Gegrilde Pietermannen

Verwarm de saffraandraadjes zachtjes in een beetje olie. Meng voor de chermoula alle ingrediënten in een kom. Spoel de pietermannen onder stromend koud water af en dep ze goed droog. Snijd met een scherp mes de buikholte open, verwijder de ingewanden en snijd de buitenkant op meerdere plaatsen in. Verdeel driekwart van de chermoula over de vissen en duw de marinade diep in de inkepingen en buikholte. Laat de vissen circa 3 uur in de koelkast marineren. Snijd ondertussen de citroen in schijfjes.

Bereid een BBQ, braai of grill voor op direct grillen en verhit deze tot vlak boven het rooster een temperatuur van 180 °C is bereikt. Het mooiste is als je een hete zone kunt maken voor het kleuren van de vis en een zone van circa 130 °C voor het doorgaren. Je kunt dan namelijk een beetje spelen met de hitte en de pietermannen zo de juiste gaarheid geven zonder dat ze te donker worden. Gril de gemarineerde pietermannen in zo’n 10 minuten per kant gaar, gril de citroenschijfjes en serveer de vis met de gegrilde citroen en het restant van de marinade.

Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel