Gegrilde paddenstoelen en aubergine salade

Gegrilde paddenstoelen en aubergine salade
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 15m
24Kitchen - 24 June 2020 In deze aflevering van BBQ Street maakt Jord een herfstige salade. Van paddenstoelen, mesclun-sla, aubergine en walnoten. Volledig vegetarisch. En volledig van de barbecue.
24Kitchen - 24 June 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 3 eetl balsamicosiroop
  • 2 eetl rode bietensap
  • 400 gr oesterzwammen
  • 4 stuks portobello’s
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 stuks aubergines
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 stuk citroen
  • 1 eetl mosterd
  • 70 ml hazelnootolie
  • 30 ml zonnebloemolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 250 gr mesclun
  • 2 stuks sjalotten
  • 2 eetl peterselie
  • 4 eetl walnoten
  • 60 gr Parmezaanse kaas
Bereiding van het recept

Gegrilde paddenstoelen en aubergine salade

Bereid een BBQ met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

Maak de portobello’s schoon en snijd in dikke repen. Meng de paddenstoelen met twee derde van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Gril de paddenstoelen kort op de BBQ tot ze zacht zijn geworden.

Meng voor de glaze het bietensap met de balsamicosiroop.

Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Bestrijk de aubergineplakken met de rest van de olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en gril ze kort aan weerszijden tot er mooie grillstrepen zijn verschenen. Bestrijk een zijde met de biet-balsamicoglaze en gril de aubergineplakken kort verder. Draai ze om, bestrijk de andere zijde met de glaze en gril kort verder tot de glaze is ingedikt en een mooie dieprode glans heeft.

Pers de citroen. Meng voor de vinaigrette het citroensap met de mosterd. Roer met een vork druppelsgewijs de olie erdoor en zorg dat deze goed bindt. Maak de vinaigrette af met zout en versgemalen zwarte peper.

Meng de sla met de vinaigrette. Pel en snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Garneer de sla met de sjalot, peterselie, walnoten, gegrilde paddenstoelen en aubergineplakken. Rasp met een dunschiller flakes van de Parmezaanse kaas en versier daar de sla mee.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel