Gegrilde paddenstoelen en aubergine salade


- 3 eetl balsamicosiroop
- 2 eetl rode bietensap
- 400 gr oesterzwammen
- 4 stuks portobello’s
- 4 eetl olijfolie
- 2 stuks aubergines
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 stuk citroen
- 1 eetl mosterd
- 70 ml hazelnootolie
- 30 ml zonnebloemolie
- zout en versgemalen zwarte peper
- 250 gr mesclun
- 2 stuks sjalotten
- 2 eetl peterselie
- 4 eetl walnoten
- 60 gr Parmezaanse kaas
Gegrilde paddenstoelen en aubergine salade
Bereid een BBQ met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
Maak de portobello’s schoon en snijd in dikke repen. Meng de paddenstoelen met twee derde van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Gril de paddenstoelen kort op de BBQ tot ze zacht zijn geworden.
Meng voor de glaze het bietensap met de balsamicosiroop.
Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Bestrijk de aubergineplakken met de rest van de olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en gril ze kort aan weerszijden tot er mooie grillstrepen zijn verschenen. Bestrijk een zijde met de biet-balsamicoglaze en gril de aubergineplakken kort verder. Draai ze om, bestrijk de andere zijde met de glaze en gril kort verder tot de glaze is ingedikt en een mooie dieprode glans heeft.
Pers de citroen. Meng voor de vinaigrette het citroensap met de mosterd. Roer met een vork druppelsgewijs de olie erdoor en zorg dat deze goed bindt. Maak de vinaigrette af met zout en versgemalen zwarte peper.
Meng de sla met de vinaigrette. Pel en snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Garneer de sla met de sjalot, peterselie, walnoten, gegrilde paddenstoelen en aubergineplakken. Rasp met een dunschiller flakes van de Parmezaanse kaas en versier daar de sla mee.
