Gegrilde langoustines in een krant

Gegrilde langoustines in een krant
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 10m
Koken 10m
- 20 May 2021 Peter is de weg helemaal kwijt. De beste man gaat langoustines grillen. Op zich is dat niet zo vreemd. Maar in deze aflevering van BBQSTREET grillt Peter langoustines in een natte krant! Zo op het rooster. Met zeewier en verse kruiden. En alsof het allemaal nog niet gek genoeg is, grillt hij ook nog coquilles op een zoutsteen. Freaken op de bbq! Laat dat maar aan Peter over.
- 20 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Langoustine
  • 1 fles witte wijn
  • 2 flinke handen zeewier
  • 4 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 4 takjes verse laurier
  • 2 takjes vers olijfhout
  • 8 Privé: Langoustines 16-20
  • 1 tl cayennepeper
Vinaigrette
Extra's
  • 1 krant
  • 1 houtskoolbbq
  • Houtskool BBQ
  • Kranten
Bereiding van het recept

Gegrilde langoustines:
Stook de barbeque tot 200 graden.
Week twee vellen krantenpapier in de witte wijn. Leg een beetje dille en zeewier op de krant. Kruid de langoustines met cayennepeper.
Verdeel weer een beetje van de zeewier en dille erover. Herhaal deze handelingen totdat je 4 pakketjes hebt. Overgiet de pakketjes met witte wijn. Zo voorkom je dat ze niet onmiddellijk in brand schieten.
Leg de pakketjes voor circa 10 minuten in de houtskool.
Draai de pakketjes af en toe om.

Tip: dit recept ook heel lekker met lamsoren!

Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel