Gegrilde langoustines in een krant

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Langoustine
- 1 fles witte wijn
- 2 flinke handen zeewier
- 4 takjes tijm
- 1 citroen
- 4 takjes verse laurier
- 2 takjes vers olijfhout
- 8 Privé: Langoustines 16-20
- 1 tl cayennepeper
Vinaigrette
- 200 ml olijfolie
- 1 Privé: Banaansjalotten
- 1 limoen
- 1 Privé: Tomaten
- 0.5 bosje bieslook
- 0.5 bosje dille
Extra's
- 1 krant
- 1 houtskoolbbq
- Houtskool BBQ
- Kranten
Bereiding van het recept
Gegrilde langoustines:
Stook de barbeque tot 200 graden.
Week twee vellen krantenpapier in de witte wijn. Leg een beetje dille en zeewier op de krant. Kruid de langoustines met cayennepeper.
Verdeel weer een beetje van de zeewier en dille erover. Herhaal deze handelingen totdat je 4 pakketjes hebt. Overgiet de pakketjes met witte wijn. Zo voorkom je dat ze niet onmiddellijk in brand schieten.
Leg de pakketjes voor circa 10 minuten in de houtskool.
Draai de pakketjes af en toe om.
Tip: dit recept ook heel lekker met lamsoren!
Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten