Gegrilde lamsfilet met gevulde groenten


- 300 g linzen
- 1 wortel
- 1 rode ui
- 1 olijfolie
- 400 ml witte wijn
- 1 l kippenbouillon
- 4 portobello's
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 3 takjes salie
- 16 plakjes scamorza (gerookte kaas)
- 1 pakje amaretti (koekjes)
- 1 lamsfilet (500-600 g)
- 1 olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 4 takjes rozemarijn
- 2 el barbecuesaus
- koekenpan, vuurkruiden
Bereid de BBQ voor op indirect en direct grillen en tot een temperatuur van 180 graden.
Gevulde groenten
Spoel de linzen onder koud stromend water. Schil de wortel en snijd hem in kleine blokjes. Snipper de ui.
Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de linzen en de wortel aan toe en giet er de wijn bij. Laat de wijn inkoken en doe er dan de bouillon bij. Laat op zacht vuur garen.
Halveer de courgette en de aubergine over de lengte, verwijder de binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes courgette en aubergine bij de linzen op 5 minuten van het einde van de kooktijd. Giet het overtollige vocht af en breng op smaak met gesnipperde salie.
Vul de portobello’s en de uitgeholde courgette- en aubergine helften met linzen. Leg er plakjes scamorza op en verkruimel er enkele amaretti over.
Zet de gevulde groenten circa 25 minuten in een gesloten barbecue op 200 graden. Strooi af en toe vuurkruiden over de houtskool voor een heerlijk barbecue aroma.
Gegrilde lamsfilet
Ris en hak de rozemarijn fijn. Meng voor de marinade de olijfolie, geperste knoflook, rozemarijn en de barbecuesaus. Snijd de lamsfilet in mooie medaillons. Verdeel met een kwastje de marinade over het vlees. Grill de lamsfilet om en om kort op het rooster boven de direct zone. Laat het vlees na het grillen en kort rusten.
