Gegrilde lamsfilet met gevulde groenten

Gegrilde lamsfilet met gevulde groenten
Recept van Albert Verdeyen
Beginner
Bereiding 15m
Koken 35m
RTL Belgium - 11 June 2022 Gegrilde lamsfilet met gevulde groenten Heerlijke lamsfilet van de barbecue is altijd een goed idee. En ook heeft chef Albert aan een lekker bijgerecht gedacht. In deze aflevering van BBQSTREET maakt hij gevulde groente die zo lekker zijn dat je je vingers erbij af wil likken. Het geheim in dit recept? Scamorza en amaretti kruimels. Filet d'agneau grillé aux légumes farcis Un délicieux filet d'agneau du barbecue est toujours une bonne idée. Et le chef Albert a aussi pensé à un accompagnement savoureux. Dans cet épisode de BBQSTREET, il prépare des légumes farcis si délicieux que vous aurez envie de vous en lécher les doigts. Le secret de cette recette ? Scamorza et chapelure d'amaretti.
RTL Belgium - 11 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gevulde groenten
  • 300 g linzen
  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • 1 olijfolie
  • 400 ml witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 4 portobello's
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 takjes salie
  • 16 plakjes scamorza (gerookte kaas)
  • 1 pakje amaretti (koekjes)
  • 1 lamsfilet (500-600 g)
  • 1 olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 el barbecuesaus
  • koekenpan, vuurkruiden
Bereiding van het recept

Bereid de BBQ voor op indirect en direct grillen en tot een temperatuur van 180 graden.

Gevulde groenten

Spoel de linzen onder koud stromend water. Schil de wortel en snijd hem in kleine blokjes. Snipper de ui. 

Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de linzen en de wortel aan toe en giet er de wijn bij. Laat de wijn inkoken en doe er dan de bouillon bij. Laat op zacht vuur garen.


Halveer de courgette en de aubergine over de lengte, verwijder de binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes courgette en aubergine bij de linzen op 5 minuten van het einde van de kooktijd. Giet het overtollige vocht af en breng op smaak met gesnipperde salie.

Vul de portobello’s en de uitgeholde courgette- en aubergine helften met linzen. Leg er plakjes scamorza op en verkruimel er enkele amaretti over.

Zet de gevulde groenten circa 25 minuten in een gesloten barbecue op 200 graden. Strooi af en toe vuurkruiden over de houtskool voor een heerlijk barbecue aroma.

Gegrilde lamsfilet

Ris en hak de rozemarijn fijn. Meng voor de marinade de olijfolie, geperste knoflook, rozemarijn en de barbecuesaus. Snijd de lamsfilet in mooie medaillons. Verdeel met een kwastje de marinade over het vlees. Grill de lamsfilet om en om kort op het rooster boven de direct zone. Laat het vlees na het grillen en kort rusten. 

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel