Gegrilde kwartels met latin pollo paste

Gegrilde kwartels met latin pollo paste
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 90m
- 10 July 2020 Huh? Wat? Zo doof als een… jazeker. Een gegrilde kwartel. In deze aflevering van BBQ Street maakt Jord deze kleine vogels met een latin pollo paste, krieltjes en een pittige ananassalsa.
- 10 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 8 stuks knoflook (gepureerd in een vijzel)
  • 3 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 eetl zout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 eetl gedroogde oregano
  • 1 eetl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen piment (allspice)
  • 1 tl chipotleflakes
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 stuk citroen
  • 300 gr krieltjes in de schil
  • 1 stuk rode peper
  • 2 stuks knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 stuk limoen
  • 2 eetl venkelzaad
  • olijfolie
  • zout + versgemalen peper
  • 1 stuk ananas
  • 2 stuks rode puntpaprika’s
  • 1 stuk rode ui
  • 3 stuks groene jalapeno’s
  • 2 stuks lente-uitjes
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 5 takjes koriander
  • 1 stuk limoen
  • zout + versgemalen peper
  • 8 stuks kwartels
  • 1 stuk citroen, in 4 partjes gesneden
  • klein bosje koriander
Bereiding van het recept

Gegrilde kwartels

Latin Pollo paste
Rasp en pers de citroen. Vijzel de knoflooktenen met de rest van de ingrediënten tot een mooie pasta en voeg het sap en de rasp van de citroen toe.

Krieltjes
Boen de krieltjes goed schoon en doe ze in een braadslee. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak de peper fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de krieltjes met de rode peper, knoflook, olijfolie en komijnzaadjes. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en rooster de krieltjes op de barbecue tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Rasp en pers ondertussen de limoen uit boven de creme fraiche en. Rooster de venkelzaadjes in een droge skillet. Garneer de krieltjes met de creme fraiche en de geroosterde venkelzaadjes.

Ananassalsa
Schil de ananas. Snijd in de lengte in kwarten. Verwijder de kern en snijd lange plakken van 5 centimeter dik en gril op de hete barbecue tot er grillstrepen zichtbaar zijn. Snijd de puntpaprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Besprenkel de paprika’s met olijfolie en gril ze op de barbecue tot er grillstrepen zichtbaar zijn. Laat de ananas en paprika’s afkoelen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de jalapeno’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de jalapeno’s in kleine blokjes. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes. Meng alle ingredienten voor de salsa samen met de fijngehakte koriander en het sap van de limoen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Kwartels
Knip met een gevogelteschaar de ruggengraat uit de kwartels en druk ze met de palm van je hand op een werkblad open zodat ze wat platter worden. Dit maakt het gelijkmatig grillen makkelijker. Wrijf de kwartels goed in met de Latin Pollo Paste en laat 1 uur op kamertemperatuur marineren.

Bereid ondertussen een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt. Leg de kwartels eerst met de huidkant op het rooster van de BBQ en gril met de BBQ-deksel gesloten tot de huid mooi bruin kleurt en krokant is. Draai de kwartels om en gril verder tot ze een kerntemperatuur van 70 °C hebben bereikt. Gril tegelijk wat citroenpartjes mee tot deze zacht zijn geworden. Haal de kwartels van de BBQ en leg ze op een schaal. Knijp de gegrilde citroenpartjes uit over de kwartels en garneer met grofgehakte korianderblaadjes.

Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel