Gegrilde komkommer met tequilla mayonaise

Gegrilde komkommer met tequilla mayonaise
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 15m
Koken 30m
- 11 June 2021 Vegetarisch van barbecue! Ja, het kan. Peter maakt in deze aflevering van BBQSTREET chili sin carne. Dat is chili con carne, maar dan sin carne. Dus zonder vlees. En daarbij maakt hij frisse, gegrilde komkommers met een tequila-mayonaise. Een mayonaise voor grote mensen. Waar je vrolijker van wordt, hoe meer je eet.
- 11 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Tequila mayonaise
  • 4 eierdooiers
  • 1 el mosterd
  • 1 mp zeezout
  • 1 el sojasaus
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el tequila
  • 300 ml zonnebloemolie
Mosterdzaad
  • 100 ml water
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes dille
  • 2 takjes basilicum
  • 50 gr mosterdzaad
Komkommers
  • 2 komkommers
  • 2 takjes dille
  • 4 takjes basilicum
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 staafmixer
  • BBQ
  • Staafmixer
Bereiding van het recept

Tequila mayonaise:
Voeg de mosterd met de witte wijnazijn, sojasaus, tequila en eierdooiers toe aan een mengbeker. Pureer met de staafmixer en schenk geleidelijk de zonnebloemolie erbij.
Breng op smaak met fleur de sel.

Mosterdzaad:
Breng het water aan de kook. Voeg de azijn, laurier, tijm en het mosterdzaad toe. Laat het geheel circa 20 minuten op een heel laag vuur zachtjes koken.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zeef het mosterdzaad uit het kookvocht.

Komkommers:
Snijd de komkommers in repen. Leg op de grill van een hete barbecue, gebruik hiervoor een fijner rooster. Schroei de komkommerreepjes ongeveer 2 minuten aan elke kant. Snijd de dille en de basilicum grof.
Serveer de komkommer met de tequila mayonaise en het mosterdzaad.
Garneer met dille, basilicum en versgemalen peper.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel