Recept van Peter de Clercq

Gegrilde komkommer met tequilla mayonaise

Beginner
Voorbereiding 15m
Bereiding 30m
Gegrilde komkommer met tequilla mayonaise
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Tequila mayonaise:
  • 1 eetl gentse mosterd
  • 1 eetl wittewijnazijn
  • 1 eetl sojasaus
  • 1 eetl tequila
  • 4 stuks eierdooiers
  • 300 ml zonnebloemolie
  • fleur de sel
  • Mosterdzaad:
  • 100 ml water
  • 30 ml witte wijn azijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 50 gr mosterdzaad
  • 2 stuks komkommers
  • 2 takjes dille
  • 4 takjes basilicum
  • peper uit de molen
  • Komkommers:
  • 2 stuks komkommmers
  • 2 takjes dille
  • 4 takjes basilicum
  • BBQ
  • Staafmixer
Bereiding van het recept

Tequila mayonaise:
Voeg de mosterd met de witte wijnazijn, sojasaus, tequila en eierdooiers toe aan een mengbeker. Pureer met de staafmixer en schenk geleidelijk de zonnebloemolie erbij.
Breng op smaak met fleur de sel.

Mosterdzaad:
Breng het water aan de kook. Voeg de azijn, laurier, tijm en het mosterdzaad toe. Laat het geheel circa 20 minuten op een heel laag vuur zachtjes koken.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zeef het mosterdzaad uit het kookvocht.

Komkommers:
Snijd de komkommers in repen. Leg op de grill van een hete barbecue, gebruik hiervoor een fijner rooster. Schroei de komkommerreepjes ongeveer 2 minuten aan elke kant. Snijd de dille en de basilicum grof.
Serveer de komkommer met de tequila mayonaise en het mosterdzaad.
Garneer met dille, basilicum en versgemalen peper.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel