Gegrilde komkommer met tequilla mayonaise


- 4 eierdooiers
- 1 el mosterd
- 1 mp zeezout
- 1 el sojasaus
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el tequila
- 300 ml zonnebloemolie
- 100 ml water
- 30 ml witte wijnazijn
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 2 takjes dille
- 2 takjes basilicum
- 50 gr mosterdzaad
- 2 komkommers
- 2 takjes dille
- 4 takjes basilicum
- 1 bbq
- 1 staafmixer
- BBQ
- Staafmixer
Tequila mayonaise:
Voeg de mosterd met de witte wijnazijn, sojasaus, tequila en eierdooiers toe aan een mengbeker. Pureer met de staafmixer en schenk geleidelijk de zonnebloemolie erbij.
Breng op smaak met fleur de sel.
Mosterdzaad:
Breng het water aan de kook. Voeg de azijn, laurier, tijm en het mosterdzaad toe. Laat het geheel circa 20 minuten op een heel laag vuur zachtjes koken.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zeef het mosterdzaad uit het kookvocht.
Komkommers:
Snijd de komkommers in repen. Leg op de grill van een hete barbecue, gebruik hiervoor een fijner rooster. Schroei de komkommerreepjes ongeveer 2 minuten aan elke kant. Snijd de dille en de basilicum grof.
Serveer de komkommer met de tequila mayonaise en het mosterdzaad.
Garneer met dille, basilicum en versgemalen peper.
