Gegrilde kalfsribeye met truffelrisotto


- 4 stuks (250 gram) Privé: Kalfs ribeye
- 1 stuk ui
- 1 scheut rijstolie
- 300 gr carnaroli rijst
- 200 ml witte rijst
- 2 l groentebouillon
- 3 takjes tijm
- 3 blaadjes laurier
- 50 gr mascarpone
- 50 gr gemalen parmezaanse kaas
- 15 gr zwarte truffel
- 100 gr gemarineerde tomaten (Sud'n sol)
- 250 ml olijf olie
- 125 ml basilicum olie
- 125 ml rijstolie
- 10 gr gedroogde basilicum
- 10 gr korianderbollen
- 10 gr zwarte peperbollen
- 10 gr gedroogde rozemarijn
- 100 gr zeezout
- 2 el gedroogde tijm
- 3 el zwarte peper
- 1 el knoflookpoeder
- 1 tl cayennepoeder
- 1 el oregano gedroogd
- 1 el uienpoeder
- Geweekte houtschilfers van Jack Daniels
- Gietijzeren steelpan
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.
Truffelrisotto
Snijd de ui fijn en laat glazig worden in een scheut rijstolie. Bak de rijst erbij en blus af met de witte wijn. Wacht tot de rijst de wijn heeft opgenomen en doe nu een pollepel bouillon op de rijst samen met de laurier en tijm. Laat de rijst de bouillon opnemen en voeg weer een pollepel bouillon toe. Ga zo verder tot de rijst zacht is. Voeg op het laatste moment de mascarpone, de Pecorino kaas en de tomaatjes toe. Maak af met de gehakte tomaatjes en schaaf er wat truffel over. Breng op smaak met peper en zout.
Gegrilde kalfsribeye
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Doe hetzelfde met de vleeskruiden. Wrijf de ribeye in met de vleesmarinade en met de vleeskruiden. Gooi een handvol houtschilfers in de kolen en grill het vlees 10 minuten boven een matig hete grill. Serveer met de risotto.
