Gegrilde inktvisjes met tomatensalade en pistache dressing

Gegrilde inktvisjes met tomatensalade en pistache dressing
Recept van Jadis Schreuder
Beginner
Bereiding 20m
Koken 25m
24Kitchen - 15 June 2022 Wil jij jouw gasten omver blazen met de allerlekkerste borrelsnack ever? Rook dan, net als Jord, een flinke portie roomkaas op de barbecue. Samen met een perfect matchende gegrilde ananas-pepper-relish weet je niet wat je proeft! En blijf aan tafel want Jadis maakt een salade met gegrilde inktvisjes en een betoverend lekkere dressing.
24Kitchen - 15 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 2 personen.
Gegrilde inktvisjes
  • 300 g verse pijlinktvisjes (hele)
  • 1 coeur de boeuf of grote rode vleestomaat
  • 1 salt flakes
  • 1 olijfolie extra vierge
Pistachedressing
  • 50 g pistachenootjes (zonder schil)
  • 1 biologische citroen (sap & zeste)
  • 3 el kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode peper
  • 15 verse muntblaadjes, fijn geplukt
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 1 extra vierge olijfolie
  • vijzel, barbecue of grill, kwastje, handrasp of zesteur, citruspers
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op direct grillen en tot een temperatuur van 200 °C.


Inktvis schoonmaken 

Was de inktvisjes onder koud stromend water. Trek voorzichtig de kop met tentakels en de ingewanden eruit. Snijd de tentakels net onder de ogen van de kop af. Gooi de ogen weg. Trek het harde stuk weg tussen de tentakels en trek ook de harde rug pen uit het lijfje. Dit lijkt op plastic en is niet eetbaar. Snijd de onderkant, de tube, open zodat hij openklapt. Snijd voorzichtig een ruitpatroon aan de buitenkant van de inktvisjes. 

Pistachedressing

Vijzel ⅘ van de pistachenootjes fijn in de vijzel of hak fijn met een mes. Snijd de kappertjes, knoflook en de helft van de rode peper fijn. Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen. Pluk en scheur de munt en hak de peterselie. Meng in een kom al deze ingrediënten (houd een beetje munt en peterselie achter voor de garnering) en voeg een scheut olijfolie toe totdat je een mooie, stevige dressing krijgt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. 

Gegrilde inktvisjes

Bestrijk eerst de inktvis met olijfolie. Gril de inktvis (en de tentakels) op de geruite ingesneden kant op de barbecue een paar minuten, totdat hij krult en verkleurd, en haal eraf. Wentel de gegrilde inktvis door de dressing.

Serveren

Snijd de andere helft van de rode peper in ringetjes. Snijd de coeur de boeuf tomaat in plakken, leg de gegrilde inktvis erop en verdeel daar de dressing overheen. Strooi als laatste nog een snuf salt flakes er over. Garneer met de rode peper en de rest van de pistachenootjes en de peterselie en munt.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel