Gebrande asperges met kappertjesboter

Gebrande asperges met kappertjesboter
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 20m
Koken 10m
24Kitchen - 17 May 2021 Als je het vriendelijk vraagt, spring dit gerecht zelf in je mond. Saltimbocca! Niet normaal lekker, en enorm Italiaans. In deze aflevering van BBQSTREET maakt Peter dit klassiek Italiaanse gerecht van de barbecue. En asperges. Op de barbecue gegrild. Met kappertjesboter. Het water loopt in je mond als je het witte goud op deze manier ziet!
24Kitchen - 17 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Asperges
Kappertjesboter
  • 100 gr geklaarde boter
  • 0.5 bosje bieslook
  • 0.5 citroen
  • 1 el kappertjes
  • 1 snufje versgemalen peper
  • 1 snufje fleur de sel
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 gietijzeren kookpan
  • 1 beetje vuurkruiden
  • Houtskool BBQ
Bereiding van het recept

Stook de barbeque op tot een temperatuur van 200 graden.
Asperges koken
Schil de asperges en breek of snijd het achterste stuk af. Doe de bouillon in een gietijzeren pot en zet op je barbecue. Kook de asperges in de bouillon in circa 5 beetgaar.
Kappertjesboter
Snijd de bieslook fijn. Meng de geklaarde boter met de bieslook, sap van de citroen en de kappertjes.
Asperges grillen
Wentel de asperges door de kappertjesboter en leg ze, op het moment dat de barbecue het heetst is, op de grill. Het is niet erg als de vlam er wat ingaat, die zal zorgen voor een heerlijk gebrande smaak. Draai de asperges voortdurend om met de barbecue tang.
Brand de asperges circa 2 à 3 minuten, tot ze de gewenste kleur hebben.
Leg de asperges op een schaal en overgiet ze rijkelijk met de rest van de kappertjesboter. Bestrooi met versgemalen peper en fleur de sel.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel