Gebrande asperges met kappertjesboter


- 500 gr Privé: Asperges wit AA 1
- 2 l groente bouillon
- 100 gr geklaarde boter
- 0.5 bosje bieslook
- 0.5 citroen
- 1 el kappertjes
- 1 snufje versgemalen peper
- 1 snufje fleur de sel
- 1 bbq
- 1 gietijzeren kookpan
- 1 beetje vuurkruiden
- Houtskool BBQ
Stook de barbeque op tot een temperatuur van 200 graden.
Asperges koken
Schil de asperges en breek of snijd het achterste stuk af. Doe de bouillon in een gietijzeren pot en zet op je barbecue. Kook de asperges in de bouillon in circa 5 beetgaar.
Kappertjesboter
Snijd de bieslook fijn. Meng de geklaarde boter met de bieslook, sap van de citroen en de kappertjes.
Asperges grillen
Wentel de asperges door de kappertjesboter en leg ze, op het moment dat de barbecue het heetst is, op de grill. Het is niet erg als de vlam er wat ingaat, die zal zorgen voor een heerlijk gebrande smaak. Draai de asperges voortdurend om met de barbecue tang.
Brand de asperges circa 2 à 3 minuten, tot ze de gewenste kleur hebben.
Leg de asperges op een schaal en overgiet ze rijkelijk met de rest van de kappertjesboter. Bestrooi met versgemalen peper en fleur de sel.
