Gazpacho 2.0

Gazpacho 2.0
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 70m
- 22 June 2020 Gazpacho? Dat is toch koude soep? Jazeker. En erg lekker. Zeker als Ralph het combineert met komkommerijs en gegrilde garnalen van de barbecue. Deze aflevering van BBQ Street is heerlijk zomers.
- 22 June 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 2 stuks kleine rode uien
  • 2 stuks rode paprika’s
  • 1 bol knoflook
  • 150 ml Spaanse olijfolie
  • 10 stuks tomaten
  • 10 blaadjes basilicum
  • 0.5 stuk rode peper
  • 4 eetl rode wijnazijn
  • peper, zout
  • 2 stuks komkommers
  • 2 stuks granny smith appels
  • 75 gr poedersuiker
  • 2 blaadjes gelatineblaadjes
  • 1 stuk turks brood
  • 18 stuks reuzengarnalen
  • 6 stuks knoflook
  • 1 stuk rode peper
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • peper, zout
Bereiding van het recept

Gazpacho 2.0

Verwarm de bbq.
Snijd de bovenkant van de knoflookbol. Besprenkel met olie en zet de knoflookbol op een vel aluminiumfolie. Zet deze op een niet te hete plaats in de bbq en gaar in circa 25 minuten goudbruin en zacht.
Halveer de tomaten horizontaal en besprenkel de snijvlakken met olie. Leg ze met de snijvlakken omlaag op het rooster en gaar circa 12 minuten.
Leg de uien en paprika’s ongepeld tussen de kolen. Keer regelmatig om, zodat ze rondom geblakerd zijn. Haal de paprika’s na circa 5 minuten uit de kolen en laat afkoelen. Pel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Haal de uien na circa 12 minuten uit de kolen en laat afkoelen. Verwijder de schil van de uien.
Doe de geroosterde uien, paprika’s, tomaten en knoflook in een keukenmachine. Snijd de chilipeper in ringen en voeg naar smaak toe. Voeg de basilicum, wijnazijn en een scheut olie toe. Breng op smaak met peper en zout en mix tot gladde soep. Laat afkoelen in de koelkast.

Bereidingswijze bijgerecht:
Week de gelatineblaadjes circa 2 minuten in een kom ijskoud water.
Doe de komkommer en appel in de foodprocessor en maak er sap van. Verwarm 80 milliliter van het sap en voeg de suiker toe. Voeg de gelatineblaadjes toe en laat de suiker en gelatine er in oplossen. Doe de rest van het koude sap erbij en schenk het mengsel in de ijsmachine. Na circa 40 minuten is de sorbet klaar. Mocht je geen ijsmachine hebben: schenk het in een ijsbak en roer af en toe om.

Pel de garnalen. Pel en hak de knoflook. Snijd de peper in reepjes. Meng een flinke scheut olijfolie met de knoflook en peper en marineer de garnalen circa 10 minuten. Gril de garnalen 1,5 minuut met aanhangende marinade per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster het brood circa 3 minuten om en om goudbruin. Snij het brood in croutons.

Schenk de soep in een bord. Lepel in het midden wat van het ijs en bestrooi met de croutons. Serveer met de reuzengarnalen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel