Gamba’s, zalmrug en shortribs

Gamba’s, zalmrug en shortribs
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 30m
Koken 360m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 12 stuks grote gamba’s rauw heel met kop in schil
  • 3 stuks tenen knoflook
  • 2 eetl sambal
  • 0.5 bosje verse basilicum
  • 150 ml olijfolie
  • 1 stuk ei
  • 1 stuk citroen
  • Peper, zout
  • Afbak-stokbrood
  • Knoflookboter
  • 1.5 kg short ribs geseald in braadzak
  • blue hog bbq rub
  • JD rookpellets
  • kg hele zalmzijde met huid
  • 1 eetl grof Himalayazout
  • Holy Smoke kruiden
  • BBQ rooster voor gamba’s
  • Siliconen matje voor gamba’s op BBQ
  • Cederhouten plankjes
  • Spatel
  • rookpellets
Bereiding van het recept

Gamba’s
Pel en hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met de sambal, basilicum en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Steek de gamba’s met het mes achter de kop. Marineer de gamba’s minimaal 1 nacht.
Grill ze direct boven het vuur circa 12 minuten.
Splits het ei en klop de eidooier los. Smeer het stokbrood in met de eidooier en bak het stokbrood af. Smeer in met knoflookboter en grill circa 2 minuten om en om op de bbq.
Serveer met citroenpartjes.

Shortribs
Wrijf de shortribs met de rub en doe ze in de braadzak. Leg het in de braadslee indirect in de bbq op 100 graden voor circa 5 uur. Voeg het rookhout toe en rook de shortribs op de smoker in circa 60 minuten.

Zalmrug
Leg de cederhouten plankjes en rookpellets in water. Steek de bbq aan en laat het heet worden. Voeg de rookpellets toe aan de bbq en laat in circa 15 minuten roken.
Leg de zalm met huid op de cederhouten plankjes op de bbq. Rook de zalm in circa 20 minuten op 180 graden.
Serveer met grof zeezout en Holy Smoke kruiden.

Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel