Fruits de mer van de BBQ

Fruits de mer van de BBQ
Recept van Jadis Schreuder
Beginner
Bereiding 30m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 6 personen.
Fris-pittige mayonaise
  • 6 el neutrale mayonaise
  • 1 tl TABASCO mild green pepper sauce
  • 0.25 citroen
Gegrilde schaaldieren
  • 3 el zonnebloemolie
  • 0.5 tl zeezout flakes
  • 50 g zeekraal
  • 1 biologische citroen
  • 1 TABASCO mild green pepper sauce naar smaak
  • 0.5 groene peper
  • 1 teen knoflook
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 6 tijgergarnalen
  • 250 g rivierkreeftjes (ongepeld)
  • 6 langoustines
Gewokte schelpdieren
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 kg vongoles
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 30 ml droge witte wijn
  • 1 biologische citroen
Ceviche van coquilles
  • 2 passievruchten
  • 1 biologische citroen
  • 6 coquilles in schelp
Oesters
  • 6 Zeeuwse oesters
  • 2 passievruchten
Passie-citroen mocktail (per persoon)
  • 1 schetutje citroensiroop
  • 250 ml tonic
  • 1 druppel TABASCO mild green pepper sauce
  • 0.5 passievrucht
  • 100 g Hollandse garnalen (opmaak)
  • 1 handje Fire Herbs (Not Just BBQ)
  • Zeevruchten houder met plateau (of een metalenschaal)
  • Chrushed ijs (genoeg om de schaal te vullen)
  • BBQ met deksel
  • gietijzeren rooster
  • handrasp
  • citruspers
  • vuurkruiden
  • gietijzeren wok
Allergenen en voedingswaardes
Schaaldieren
Bereiding van het recept

Bereiden


Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 200°C.

Fris-pittige mayonaise
Meng de mayonaise met de tabasco en rasp en sap van de citroen. Houd even apart.

Gegrilde schaaldieren
Meng in een grote kom de zonnebloemolie met een beetje salt flakes. Snijd de zeekraal fijn en voeg toe aan de kom. Rasp de schil van de citroen boven de kom en knijp het sap uit. Voeg een beetje Tabasco mild green pepper sauce toe. Snijd de groene peper en de knoflook fijn en scheur de peterselie. Voeg dit samen met de garnalen, rivierkreeftjes en de langoustines toe aan de kom en meng goed door. Laat het geheel een paar minuten marineren.

Rijg de garnalen aan spiesen. Strooi een handje Fire Herbs op de kolen. Grill de garnalen spiesen en de rivierkreeftjes en de langoustines om en om een paar minuten op de directe zone van de barbecue.

Gewokte schelpdieren
Was de mosselen en de vongoles. Snijd de knoflook en de peterselie fijn.
Voeg een scheutje zonnebloemolie, knoflook, peterselie, rasp en sap van de citroen en de met mosselen en de vongoles toe aan een wok. Bak circa 2 minuten en blus af met de wijn.
Roer af en toe om. De mosselen en vongoles zijn gaar als de schelpen open staan.

Ceviche van coquilles
Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten in een schaal. Voeg het sap van de citroen toe en marineer de coquilles hierin. Leg de coquilles daarna weer terug in de schelp.

Oesters
Maak de oesters open en leg ze circa 2 minuten op de indirecte zone van de barbecue. Druppel het vruchtvlees van de passievrucht over de oesters en verdeel er wat zwarte peper over. Voor extra smaak strooi je wat Fire Herbs over de kolen en doe de klep van de barbecue dicht.

Passie-citroen mocktail
Schenk de siroop, tonic en de green sauce in een mooi glas. Garneer met de passievrucht. Serveer de mocktail bij de fruits de mer.

Opbouw fruits de mer schaal
Zet een fruits de mer schaal klaar en leg er ijs op. Verdeel de oesters, rivierkreeftjes, langoustines, coquilles en de garnalen over de schaal. Schep de Hollandse garnalen in een kommetje of op een coquilleschelp en verdeel er een beetje van de fris-pittige mayonaise en een beetje van de marinade van de schaaldieren overheen.

Wil je meer weten over de producten van Not Just BBQ? Not Just BBQ – Website

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Al het lekkers uit de zee maar dan bereid op de barbecue. Dat is dubbel genieten! In deze aflevering van BBQSTREET legt Jadis oesters, garnalen, rivierkreeftjes, vongole en mosselen op de grill. Met als smakelijk extraatje coquilles ceviche bereid én een heerlijke mocktail.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel