Flat Iron Steak met gegrilde Chinese kool en mango

Flat Iron Steak met gegrilde Chinese kool en mango
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Koken 20m
24Kitchen - 16 June 2022 Vergeet de sardientjes uit blik en leg ze net als Jord, vers uit de zee, op de barbecue. Maak je Portugeze feestje compleet met een aardappelsalade waar je stijl van achterover slaat. Daarna nog ruimte voor nog meer grill genot? Harm Jan grilt niet alleen flat iron steak, maar ook Chinese kool en mango. Ook benieuwd hoe dat samenkomt op een bord?
24Kitchen - 16 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Flat Iron Steak
  • 800 g Steak
  • 2 el olijfolie
  • 1 grof zeezout
Gegrilde Chinese kool en mango
  • 1 Chinese kool
  • 1 mango
  • 1 arachideolie
  • 0.5 rode peper
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 0.5 limoen
  • 1 el gerookt sesamzaad
  • kolen BBQ
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op direct grillen en tot een temperatuur van 220-250°C. 

Flat iron steak
Haal de Steak ongeveer een uur voor je gaat grillen uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. 

Grill de steak met gesloten deksel circa 3 minuten en keer daarna om. Gril nog eens 3 minuten. De steak is perfect als deze een kerntemperatuur van 50-52 °C heeft bereikt.

Laat het vlees na het grillen 5 tot 10 minuten rusten, voor je het aansnijdt. Bestrooi het met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. 

Gegrilde Chinese kool en mango
Snijd de Chinese kool in kwarten. Schil en snijd de mango in plakken. Smeer de Chinese kool en de mango in met olie. Gril de kool en de mango om en om totdat een mooie grillstreep ontstaat. Maak ondertussen de dressing. Snijd de rode peper fijn. Meng voor de dressing de sesamolie, sojasaus, honing, rode peper en de rasp en de sap van de limoen. 

Snijd de steak in plakken. Verdeel de steak, Chinese kool en de mango over borden. Lepel de dressing er overheen. Bestrooi met sesamzaad.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel