Flat Iron Steak met gegrilde Chinese kool en mango

Flat Iron Steak met gegrilde Chinese kool en mango
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Koken 20m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Flat Iron Steak
  • 800 g Steak
  • 2 el olijfolie
  • 1 grof zeezout
Gegrilde Chinese kool en mango
  • 1 Chinese kool
  • 1 mango
  • 1 arachideolie
  • 0.5 rode peper
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 0.5 limoen
  • 1 el gerookt sesamzaad
  • kolen BBQ
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op direct grillen en tot een temperatuur van 220-250°C. 

Flat iron steak
Haal de Steak ongeveer een uur voor je gaat grillen uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. 

Grill de steak met gesloten deksel circa 3 minuten en keer daarna om. Gril nog eens 3 minuten. De steak is perfect als deze een kerntemperatuur van 50-52 °C heeft bereikt.

Laat het vlees na het grillen 5 tot 10 minuten rusten, voor je het aansnijdt. Bestrooi het met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. 

Gegrilde Chinese kool en mango
Snijd de Chinese kool in kwarten. Schil en snijd de mango in plakken. Smeer de Chinese kool en de mango in met olie. Gril de kool en de mango om en om totdat een mooie grillstreep ontstaat. Maak ondertussen de dressing. Snijd de rode peper fijn. Meng voor de dressing de sesamolie, sojasaus, honing, rode peper en de rasp en de sap van de limoen. 

Snijd de steak in plakken. Verdeel de steak, Chinese kool en de mango over borden. Lepel de dressing er overheen. Bestrooi met sesamzaad.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel