Flat Iron Steak met gegrilde Chinese kool en mango


- 800 g Steak
- 2 el olijfolie
- 1 grof zeezout
- 1 Chinese kool
- 1 mango
- 1 arachideolie
- 0.5 rode peper
- 2 el sesamolie
- 3 el sojasaus
- 1 el honing
- 0.5 limoen
- 1 el gerookt sesamzaad
- kolen BBQ
Bereid de barbecue voor op direct grillen en tot een temperatuur van 220-250°C.
Flat iron steak
Haal de Steak ongeveer een uur voor je gaat grillen uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Grill de steak met gesloten deksel circa 3 minuten en keer daarna om. Gril nog eens 3 minuten. De steak is perfect als deze een kerntemperatuur van 50-52 °C heeft bereikt.
Laat het vlees na het grillen 5 tot 10 minuten rusten, voor je het aansnijdt. Bestrooi het met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
Gegrilde Chinese kool en mango
Snijd de Chinese kool in kwarten. Schil en snijd de mango in plakken. Smeer de Chinese kool en de mango in met olie. Gril de kool en de mango om en om totdat een mooie grillstreep ontstaat. Maak ondertussen de dressing. Snijd de rode peper fijn. Meng voor de dressing de sesamolie, sojasaus, honing, rode peper en de rasp en de sap van de limoen.
Snijd de steak in plakken. Verdeel de steak, Chinese kool en de mango over borden. Lepel de dressing er overheen. Bestrooi met sesamzaad.
