Flat iron steak caveman style met chimichurri

Flat iron steak caveman style met chimichurri
Recept van Jeanette Rijnbeek
Beginner
Bereiding 30m
Koken 30m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Flat iron steak
  • 1 st Flat iron steak, 2,5 cm dik
  • 2 el Gerookt zeezout (Maldon)
Cornbread
  • 25 gr Roomboter
  • 1 st Ei
  • 200 ml Volle melk
  • 125 gr Maismeel (Polenta)
  • 75 gr Bloem
  • 1 el Bakpoeder
  • 1 el Kristalsuiker
  • 1 mespunt Zout
Chimichurri
  • 1 st Rode paprika
  • 1 st Rode peper
  • 0.5 bosje Bladpeterselie
  • 0.5 bosje Koriander
  • 2 st Sjalotten
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 el Tomatenpuree
  • 0.5 st Limoen
  • 1 el Chimichurri seasoning (Not Just BBQ)
  • 1 scheutje Rodewijnazijn
  • 1 tl Chipotle flakes
  • 4 el Olijfolie
  • Skillet
  • Foodprocessor
Bereiding van het recept

Cornbread
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 graden.
Vet een skillet in.

Smelt de boter en laat afkoelen. Klop het ei met de melk los.
Meng het maïsmeel, bloem, bakpoeder, suiker en het zout. Meng de gesmolten boter en het melk-eimengsel door het droge mengsel. Snijd de lente-ui in ringetjes en meng door het beslag. Schenk het beslag in de skillet.

Zet in de barbecue en sluit de deksel. Laat het geheel circa 20-30 minuten garen.

Chimichurri
Rooster de paprika en de rode peper boven het vuur tot het een beetje zacht wordt. Schraap het zwartgeblakerde van de paprika en snijd in grove stukken. Snijd de peper in grove stukken. Dit kan naar eigen wens voor pit met of zonder zaadjes.

Verwijder de stelen van de peterselie. Hak de koriander grof. Snijd de sjalot en de knoflook in grove stukken. Doe de gebrande paprika, rode peper, peterselie, koriander, sjalot en de knoflook in de foodprocessor en maal fijn. Voeg de tomatenpuree, het sap van limoen en een snufje chimichurri kruiden toe en maal nog even kort door. Schep de chimichurri in een schaaltje en voeg de rode wijnazijn, peper en zout en een beetje chipotle flakes naar smaak toe. Voeg als laatste de olijfolie toe tot de chimichurri mooi onder de olie staat.

TIP: Je kunt ook voor een snelle versie geroosterde paprika uit een pot gebruiken.

Flat iron steak cavemanstyle
Flat iron steak is eigenlijk een gesplitste sukade, we kennen dit als stoofvlees, maar het is zonder de zeen de lekkerste biefstuk!

Maak je bbq gereed met kolen voor direct gebruik. Je gebruikt geen rooster, het vlees gaat direct op de kolen. De kolen mogen verhit tot ze gloeiend zijn. Bereid het vlees voor door deze vooraf met een beetje gerookt Maldon zout te bestrooien, dit zorgt ervoor dat het zijn vocht wat vast houdt. Maximaal 20 minuten.
Blaas het as van de kolen en leg het vlees direct op de kolen. Draai het pas om als de kolen loslaten van het vlees. Leg het vlees dan op een nieuw stuk kolen. Opnieuw tot de kolen loslaten van het vlees. Wil je meer bruinkleuring dan kun je dit proces nogmaals herhalen. Blaas wel weer eerst het as van je kolen en pak een rood gloeiend stuk kolen.

Haal het vlees van de kolen en leg het op een plank. Dek het af met wat aluminiumfolie om het te laten rusten. Pak het niet in om doorgaren te voorkomen. Dit vlees kun je namelijk sashimi (rauw) eten. We werken dan ook niet met een kerntemperatuur. Trancheer in dunne plakjes en strooi eventueel wat gerookt zeezout.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Flat iron steak caveman style met chimichurri en cornbread.
Stoere vrouwen gebruiken stoere grill technieken. In deze aflevering van BBQ Street gaat Barbecue babe Jeanette aan de slag met een flat iron steak caveman style. Dit heerlijke stuk vlees grilt ze direct op de kolen. Niet alleen indrukwekkend om te zien, maar ook waanzinnig lekker.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel