Flank steak pinwheels met smokey hollandaise

Flank steak pinwheels met smokey hollandaise
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 60m
- 30 June 2020 Vrolijke wieltjes van gevulde bavette. Leuk te maken met je kids. Daarnaast maakt Jord in deze aflevering van BBQ Street een rokerige hollandaise saus en bruschette. Allemaal van de barbecue.
- 30 June 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 8 personen.
  • 1 stuk bavette van circa 2 kg
  • 150 gr parmaham, in plakken
  • 100 gr coppa, in plakken (Italiaanse vleeswaren)
  • 200 gr provolone, in plakken
  • 250 gr mozzarella, in plakken
  • 1 pot semi-zongedroogde tomaten
  • 0.5 bosje basilicum
  • zout + versgemalen peper
  • 2 stuks eieren
  • 25 ml witte wijn
  • 100 gr geklaarde boter
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 eetl chipotle hot sauce
  • 1 eetl olijfolie
  • zout + versgemalen peper
  • 1 stuk ciabatta
  • 2 stuks rode paprika’s
  • 2 stuks tomaten
  • 1 stuk sjalot
  • 1 stuk knoflook
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes basilicum
  • 1 takje verse oregano
  • zout + versgemalen peper
  • olijfolie
Bereiding van het recept

Flank steak pinwheels

Leg de bavette plat op een werkblad. Snijd hem met een dun scherp mes over de gehele lengte in zodat je hem kunt openvouwen en je een grote platte lap vlees hebt die je kunt beleggen en daarna oprollen. Kruid het vlees met zout en versgemalen zwarte peper. Verdeel vervolgens de parmaham, coppa, provolone, mozzarella, zongedroogde tomaat en de basilicum erover. Druk stevig aan en rol voorzichtig op. Knop de rol met slagerstouw op acht plaatsen vast, zoals een rollade. Steek kruislings de spiesen langs elk touwtje door het vlees. Snijd de rollade nu tussen de touwtjes door in acht dikke plakken die door het touwtje en de spiesen bij elkaar gehouden worden.
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
Kruid de pinwheels met zout en versgemalen zwarte peper en gril ze kort op de hete BBQ tot de kaas zacht is en het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van circa 54 °C.

Smokey Hollandaise saus
Splits de eieren en klop de eidooiers los in een warm pannetje. Voeg de witte wijn toe en klop het geheel schuimig. Giet de geklaarde boter in een dun straaltje bij terwijl je blijft kloppen. Voeg paprikapoeder, hot sauce en een beetje olijfolie toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en klopt het geheel goed door tot er een mooie, zalvige hollandaise saus ontstaat.

Bruschetta
Snijd de ciabatta in dikke plakken. Besmeer met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de plakken brood op de barbecue tot ze knapperig en goudbruin zijn. Rooster ondertussen 2 paprika’s direct op de hete kolen. Verwijder de zwarte velletjes en de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Doe de paprika’s in een grote kom. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe. Pel en snipper de sjalot en voeg toe. Pel en hak de knoflook fijn en voeg toe. Ris en hak de kruiden fijn en voeg toe. Meng het geheel met olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Doe met een lepel de topping over de geroosterde broodjes.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel