Feestelijke BBQ borrel bites


- 1 tl cayennepeper
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el grove zwarte peper
- 1 el keukenzout
- 6 kip drumsticks
- 1 olijfolie
- 2 handjes cornflakes
- 6 el bbq saus.
- 6 sneetjes wit casinobrood
- 3 el grove mosterd
- 3 el honing
- 200 g belegen kaas (stuk)
- 6 lange plakken ontbijtspek
- 30 g geroosterde pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 50 g Parmazaanse kaas
- 4 el extra vierge olijfolie
- 30 g basilicum
- 500 g ribeye
- 6 plakken stevige mozzarella
- 6 plakken Parmaham
- deegroller
- grillplaat (of deksel van de Dutch oven)
- prikkers
Kiplolly’s
Bereid een BBQ met deksel voor op direct en indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt.
Meng voor de rub alle specerijen.
Snijd van iedere drumstick 1 cm onder de knokkel rondom door het vel en de pezen heen. Stroop het vlees naar het dikkere deel van de drumstick toe zodat het botje mooi bloot komt te liggen. Verwijder het kraakbeen gedeelte van het dunne uiteinde van de drumstick en snijd eventueel mooi schoon. Smeer de drumsticks rondom in met een beetje olijfolie en bestrooi daarna met de rub.
Leg de drumsticks op de directe zone van de barbecue en gaar circa 15 minuten. Crush de cornflakes. Haal de drumsticks van de barbecue en doop ze eerst in de bbq saus en daarna in de cornflakes crunch. Leg de drumsticks daarna boven de indirecte zone en gaar nog circa 25 minuten.
Vingertosti’s
Verwijder de korstjes van de sneetjes brood. Rol de boterhammen met de deegroller tot dunnere plakken. Meng in een kommetje de mosterd met de honing en besmeer de boterhammen hiermee. Snijd de kaas in repen die net zo lang zijn als de sneetjes brood. Rol de kaas in het brood. Omwikkel de broodrolletjes met een plakje spek. Leg de vingertosti’s op een grillplaat of op de achterkant van de deksel van de Dutch oven. Grill rondom totdat de kaas van binnen gesmolten is en de tosti’s een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
Pinwheels met pesto
Pureer met de staafmixer de pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie en de basilicum tot een grove pesto.
Leg de ribeye op de snijplank en snijd deze horizontaal in de lengte in, maar niet helemaal door (butterfly snijtechniek) zodat je een lange plak ribeye krijgt. Besmeer met de pesto. Beleg met een plakje mozzarella en Parmaham en rol op. Zet vast met prikkers en snijd daarna de rol in 6 plakken.
Grill de rolletjes circa 3-4 minuten om en om op de op directe zone van de barbecue.

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Feestelijke BBQ borrel bites – Ralph
Een borrelplank saai? Niet als de hapjes van de barbecue komen! Ralph laat je in deze aflevering van BBQSTREET zien hoe je op de grill heel eenvoudig heerlijke borrel bites maakt. Vingertosti’s, kiplolly’s en rib-eye rolletjes met pesto. Klinkt waanzinnig toch?