Recept van Ralph de Kok

Fajita kip en kalf met baked beans

Chef
Voorbereiding 30m
Bereiding 45m
Fajita kip en kalf met baked beans
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Fajita kruidenmix:
  • 1 stuk kalfskirt
  • 2 stuks kipfilet
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl cacaopoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl konflookpoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 tl zout
  • Tortilla:
  • 250 gr bloem
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 eetl olijfolie
  • 150 ml warm water
  • Tomatensaus:
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 0.5 bosje koriander
  • 0.5 bosje basilicum
  • 4 druppels tabasco
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 stuk sjalot gesnipperd
  • 1 tl balsamicoazijn
  • Baked beans:
  • 400 gr kidneybonen uit blik
  • 1 stuk sjalot fijngesneden
  • 0.5 teen knoflook fijngesneden
  • 0.5 stuk rode peper fijn gesneden
  • 5 eetl BBQ saus
  • 3 eetl lichte basterd suiker
  • 1 eetl honing
  • 1 eetl BBQ rub
  • 0.5 eetl grove mosterd
  • 1 eetl worcestershiresaus
  • Fajita:
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk gele paprika
  • 1 stuk groene paprika
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk hele gekookte maiskolf
  • ananas in blokjes voor bij de kip fajita
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml chilisaus
  • 50 ml tequila
  • Garnituur:
  • 400 gr gekookte witte rijst
  • creme fraîche
  • 1 stuk limoen in partjes
  • 1 stuk citroen in partjes
  • 1 stuk avocado in partjes
  • BBQ met deksel voor indirect en direct grillen
  • Fajita pannen 2x met houten onderzetter
  • Fajita pers
  • Kerntemperatuurmeter
  • Plancha
  • 2 skillets
  • Staafmixer
Bereiding van het recept

Bereiding:

Bereid een BBQ voor op indirect en direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 220°C is bereikt.

Fajita kruidenmix

Verwarm de fajita pannen op de bbq. Maak de fajita kruidenmix door de specerijen te mengen met de olie. Snijd het kalfsvlees en de kipfilets in reepjes. Marineer in 2 aparte kommen de kalfs skirt steak en de kipfilet en zet koud weg.

Tortilla:

Meng het bakpoeder en het zout door de bloem. Voeg de olie toe en meng beetje voor beetje het water door het deeg. Kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan meer bloem toe. Of meer water als het deeg te droog is. Snijd in 6 – 8 stukken en draai er balletjes van. Dek af met huishoudfolie en laat circa 5-10 minuten rusten. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol uit tot een dunne lap. Bestuif je deegroller eventueel ook met bloem. Schud de overtollige bloem voorzichtig van de wraps af. Je kan ook hiervoor een mooie tortilla pers gebruiken.

Baked beans:

Verhit een skillet op de bbq en voeg de olie toe. Voeg de ui, knoflook en de rode peper toe en bak circa 2 minuten. Voeg de bonen, mosterd, rub, honing, barbecuesaus en de worcestersaus toe en laat het geheel circa 5 minuten zachtjes inkoken.

Tomatensaus:

Verhit een skillet en voeg de olijfolie toe. Voeg de knoflook, sjalot en de basilicum toe en bak circa 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en pureer tot een grove saus. Breng op smaak met peper, zout, hot sauce en de azijn.

Tortilla’s bakken:

Bak de zelfgemaakte tortilla’s op een plancha op de bbq. De tortilla wrap is vrij snel gebakken. Blijf erbij staan. Zodra er een bubbel ontstaat en de onderkant bruine plekjes vertoond, kun je de wrap omdraaien en nog even aanbakken.
Fajita

Snijd de maïskorrels los van de maiskolf. Voeg aan de fajita pannetjes een scheutje olie toe en voeg de paprika en ui en bak circa 3 minuten.

Voeg de maïs en de kip toe aan één van de pannetjes. Voeg het kalfsvlees toe aan het andere pannetje. Bak circa 3 minuten. Voeg de ananasblokjes toe aan het pannetje met de kip.

Meng voor het afblussen de zonnebloemolie en de chilisaus. Blus de kalfs skirt pan af met een scheut olie-chilisaus. Het pannetje gaat nu heerlijk roken en sissen. Serveer direct.

Flambeer het pannetje met de kip met tequila. Pak een lepel en voeg daar de tequila toe, verwarm dit boven het vuur totdat het in de brand gaat. Giet dit over de kip heen, laat het heerlijk branden en serveer direct.
Garnituur

Breng de crème fraiche op smaak met versgemalen peper en zout.

Serveren:

Serveer alle onderdelen in losse kommetjes.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel