Entrecôte en pasta met gegrilde snijbonen


- 4 stuks Privé: Entrecote steak
- 400 gr fusilli
- 300 gr snijbonen
- 1 scheut olijfolie
- 1 stuk citroen
- 6 stuks zongedroogde tomaatjes op olie
- 2 takjes dragon
- 3 el crème fraiche
Bereiding
Bereid de barbecue voor op direct grillen tot een temperatuur van 230 – 250°C.
Pasta met gegrilde snijbonen
Kook de fusilli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer de snijbonen in met olijfolie en gril ze om en om tot een mooi grillstreepje zichtbaar is. Breng op smaak met peper en zout en de rasp van de citroen.
Halveer de snijbonen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de dragon fijn. Meng in een kom de pasta, zongedroogde tomaatjes + de olie, dragon en de crème fraîche.
Entrecote grillen
Snijd de vetkap van de entrecôte. Bestrooi met zeezout en gril deze kort om en om tot het vet begint te smelten. Bestrijk de entrecote met het vet en gril het vlees direct boven de hete kolen. Draai pas om als het niet meer plakt aan het rooster. Bedruip tijdens het grillen steeds met het vet. Haal na 3 minuten per kant de entrecote van de barbecue en laat even rusten.
Serveren
Snijd de entrecôte in mooie plakken. Verdeel de pasta over borden. Leg het vlees erop. Verdeel de snijbonen erover.
