Entrecôte en pasta met gegrilde snijbonen

Entrecôte en pasta met gegrilde snijbonen
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 35m
Koken 15m
24Kitchen - 20 April 2022 Een rare snijboon is hij wel, onze Ralph. Hij legt deze groente op de barbecue en maakt er een heerlijke pasta mee. En je krijgt vandaag ook dé techniek voorgeschoteld om dé perfecte entrecôte te grillen. Pitmasters X is in deze aflevering van BBQSTREET zo blij als een kind want hij mag gaan stoeien met stoere zaken uit de zee: Gigantische garnalen en king crab.
24Kitchen - 20 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Pasta met gegrilde snijbonen
  • 4 stuks Privé: Entrecote steak
  • 400 gr fusilli
  • 300 gr snijbonen
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 stuk citroen
  • 6 stuks zongedroogde tomaatjes op olie
  • 2 takjes dragon
  • 3 el crème fraiche
Bereiding van het recept

Bereiding

Bereid de barbecue voor op direct grillen tot een temperatuur van 230 – 250°C. 

Pasta met gegrilde snijbonen
Kook de fusilli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer de snijbonen in met olijfolie en gril ze om en om tot een mooi grillstreepje zichtbaar is. Breng op smaak met peper en zout en de rasp van de citroen.

Halveer de snijbonen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de dragon fijn. Meng in een kom de pasta, zongedroogde tomaatjes + de olie, dragon en de crème fraîche. 

Entrecote grillen
Snijd de vetkap van de entrecôte. Bestrooi met zeezout en gril deze kort om en om tot het vet begint te smelten. Bestrijk de entrecote met het vet en gril het vlees direct boven de hete kolen. Draai pas om als het niet meer plakt aan het rooster. Bedruip tijdens het grillen steeds met het vet. Haal na 3 minuten per kant de entrecote van de barbecue en laat even rusten.

Serveren
Snijd de entrecôte in mooie plakken. Verdeel de pasta over borden. Leg het vlees erop. Verdeel de snijbonen erover.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel