English breakfast van de BBQ

English breakfast van de BBQ
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 20m
Koken 20m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
English breakfast van de BBQ
  • 8 st Worstjes
  • 8 plakjes Bacon
  • 4 st Afbakbroodjes
  • 1 st Ui, gesnipperd
  • 1 st Rode paprika, in blokjes
  • 250 gr Kastanjechampignons
  • 1 tl Louisiana Cajun rub (Not Just BBQ)
  • 2 st Ganzeneieren
  • 2 el Olijfolie
Smoked baked beans
  • 400 gr Gemengde bonen uit blik
  • 100 gr Gerookte spekjes
  • 1 st Ui, gesnipperd
  • 2 teentjes Knoflook, fijn gesneden
  • 2 tl Louisiana Cajun rub (Not Just BBQ)
  • 1 mespunt Kaneelpoeder
BBQ saus
  • 150 ml Cola
  • 60 ml Appelciderazijn
  • 1 el Worcestersaus
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Louisiana Cajun rub (Not Just BBQ)
  • 2 el Appelstroop
  • 2 el Bruine basterdsuiker
  • 1 el Gerookte paprikapoeder
  • 3 tl Chipotle Tabasco
  • 500 ml Ketchup
  • 120 ml Esdoornsiroop
  • Skillet
  • Grote wok
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van circa 180°C .

BBQ saus
Verwarm in een pan de cola, appelciderazijn, sojasaus en worcestersaus. Roer door elkaar totdat het bijna kookt. Voeg de rub, stroop, suiker, gerookt paprikapoeder en de tabasco toe en roer goed door elkaar. Je ziet de kleur van de saus al veranderen naar het bekende bruin.

Als laatste voeg je de esdoornsiroop en de ketchup toe en laat je het voor een minuut of 20 zachtjes koken.

Smoked baked beans
Voeg rookhout toe aan de barbecue.
Spoel de bonen schoon en laat goed uitlekken. Verhit een scheutje olijfolie in een skillet en bak de ui, knoflook, spekreepjes, rub en de kaneelpoeder circa 3 minuten. Voeg de bonen en de bbq saus toe totdat alles bedekt is met een lekkere, dikke laag saus. Laat het geheel op de indirecte zone van de barbecue zachtjes inkoken.

English breakfast
Rooster de worstjes en de bacon rondom en om en om goudbruin en knapperig op het rooster van de barbecue. Bak de broodjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak boven een houtvuur de ui, paprika, rub en de champignons circa 2 minuten. Breek de eieren boven de groente en laat rustig garen.

Serveren
Verdeel de worstjes, bacon, gebakken ei met groente en de smoked baked beans over borden. Serveer het brood in plakjes erbij.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

English breakfast: Zin in een stevig ontbijt? En dat van de barbecue? Waarom niet! Scrambled eggs, baked beans, gebakken bacon en worstjes.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel