Eendenborstfilets met sinaasappelglaze, zoete aardappelpuree en knapperige groente

Eendenborstfilets met sinaasappelglaze, zoete aardappelpuree en knapperige groente
Recept van Ralph de Kok
Advanced
Bereiding 25m
Koken 155m
- 31 July 2020 In deze aflevering van BBQ Street maakt Ralph een heerlijk eendenborstje. Daarbij een sinaasappelglaze, een puree van zoete aardappel en verse mayonaise met sinaasappel.
- 31 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 2 personen.
  • 2 stuks eendenborstfilets
  • 350 ml slagroom
  • 2 stuks little gems in kwarten gesneden
  • 4 stuks zoete aardappelen
  • 1 stuk sinaasappel, partjes uitgesneden
  • 2 stuks manderijnen in partjes
  • 1 stuk venkel, in plakken gesneden (1/2 cm)
  • 2 stuks mini venkels, flinterdun gesneden
  • 300 gr krieltjes in partjes gesneden
  • paprikapoeder
  • 180 ml sinaasappelolie
  • 45 gr eiwit
  • 40 gr yoghurt
  • 20 gr witte wijnazijn
  • 10 gr sinaasappelsap
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4 stuks sinaasappels
  • 2 stuks manderijnen
  • 1 stuk gedroogde chilipeper
  • 4 eetl rietsuiker
  • 1 eetl sojasaus
  • Grillmand
  • Pan
  • Steelpannetje
Bereiding van het recept

Leg de zoete aardappels op een indirect gedeelte van de barbecue en pof ze in ongeveer een uurtje tot ze mooi zacht zijn.

Snijd de krieltjes in partjes. Voeg olijfolie, paprikapoeder en peper en zout toe en hussel door. Doe ze in een grilmandje en gaar circa 45 minuten.

Sinaasappelglaze
Pers boven een pan de sinaasappels en mandarijnen. Voeg de suiker en chilipeper toe en kook op de zijbrander tot een stroperig geheel. Voeg aan het einde de sojasaus toe.

Maak de eendenborstfilets schoon en snijd de huid kruislings in. Bestrooi de huid met zout. Rook de eendenborstfilets circa 20 minuten op maximaal 85°C en leg ze apart. Gril de eendenborst op een mediumhoge temperatuur eerst 2 á 3 minuten op de huidkant totdat deze mooi goudbruin is en daarna op de vleeskant circa 7 minuten. Een kerntemperatuur van 54-56°C is het lekkerst. Trancheer de eendenborst en bestrijk met de glaze.

Schenk de slagroom in een steelpannetje en verhit rustig op de bbq. Schil de sinaasappel en voeg de schillen toe aan de slagroom. Laat een half uurtje infuseren op laag vuur. Maak een puree van de gepofte zoete aardappels in een blender en voeg een beetje van de slagroom en zout toe.
Snijd de little gems in kwarten. Snijd de parten uit de sinaasappel en mandarijnen. Snijd de venkel in dunne plakken. Snijd de mini-venkels flinterdun en leg ze in ijswater. Gril de venkel circa 12 minuten om en om op het rooster. Gril de sla circa 4 minuten om en om. Maak de knapperige mini venkeltjes op smaak met een lekkere olijfolie en een snufje zout.
Sinaasappelmayonaise
Doe voor de mayonaise alle ingrediënten in een hoge maatbeker en zet de staafmixer onderaan. Zet de staafmixer aan en trek langzaam omhoog tot er mayonaise ontstaat.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel