Recept van Ralph de Kok

Dutch Oven-brood gevuld met stoof van kalfssucade en bockbier

Advanced
Voorbereiding 30m
Cooking 180m
Dutch Oven-brood gevuld met stoof van kalfssucade en bockbier
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • 1.5 kg kalfssukade
  • 2 stuks uien
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk prei
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 7 eetl rodewijnazijn
  • 300 ml herfstbockbier
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 stuks kruidnagelen
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • 2 stuks tomaten
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • 250 gr kastanje champignons
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 4 gr gedroogde gist
  • 320 ml lauwwarm water
  • 7 gr kristalsuiker
  • 4 gr zout
  • 500 gr volkoren bloem
  • 2 el boter
  • 4 el bloem
  • 25 gr pijnboompitten
  • 25 gr parmezaanse Kaas
  • 1 tl zout
  • 1 stuk knoflook teen
  • 1 bosje basilicum
  • 200 ml olijfolie Extra Vierge
  • BBQ met deksel gas of houtskool
  • Dutch oven
Bereiding van het recept
Bereid je BBQ voor met een direct en indirect deel.
Maak de kalfssucade goed schoon en snijd eventuele overtollige stukjes van het vlees.
Snijd de sucade in dikke plakken, besmeer met olijfolie en grill boven heet vuur om en om bruin.
Haal het vlees van het vuur en snijd in kleine blokjes van ongeveer 4 centimeter.
Verhit een scheutje olijfolie in de Dutch Oven op de BBQ.
Snijd de uien, wortel en prei grof en bak stevig aan in de Dutch Oven tot mooi gebruineerd.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee met de groentes.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Voeg dan het gesneden vlees, 5 el rode wijnazijn en het bockbier toe.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Voeg de laurier, kruidnagelen, koekkruiden, hele tak rozemarijn en de hele takjes tijm toe.
Zet de deksel op de Dutch Oven en laat een 1 rustig stoven op de BBQ.
Snijd de tomaten in grote blokjes en voeg toe. Zet de deksel weer op de pan en laat weer 1 uur stoven.
Breek het plakje ontbijtkoek door de stoof om het geheel in te dikken.
Halveer de grootste champignons en laat de kleintjes heel. Voeg ze toe aan de stoof en laat 15 minuten meewarmen zonder deksel op de pan.
Voeg vlak voor het serveren nog 2 eetlepels rode wijnazijn toe voor een frisse kick.

Meng voor het brood de gist met het water en het suiker. Het zal een beetje gaan schuimen. Daarmee maken we de gistcellen wakker.
Meng het zout door het volkoren bloem.
Meng het gistmengsel door de bloem en kneed goed door tot er een mooi coherent brooddeeg ontstaat.
Laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Kneed het deeg nogmaals goed door en laat weer 20 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen een Dutch Oven pan indirect voor op een BBQ van 230°C. Smeer de pan goed in met de boter.
Plaats het deeg in de Dutch Oven. Strooi er een beetje bloem overheen en snijd met een vlijmscherp mesje het brood licht in.
Laat het brood een uur bakken met de deksel op de pan.
Snijd de top van het brood en hol uit. Serveer de stoof in het brood.

Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Pureer de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout, knoflook en basilicum met de olie tot een mooie pesto.
Serveer de pesto naast het brood.
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel