Dubbele wagyu smashburger

Dubbele wagyu smashburger
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 10m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Smashburgers
  • 4 st Wagyu burgers
  • 4 st Brioche bollen
  • 4 blaadjes Botersla
  • 1 st Rode ui
  • 1 st Vleestomaat
  • 2 st Augurken
  • 1 tl BBQ kruiden
  • 4 plakken Cheddar
Chipotle barbecuesaus
  • 125 ml Ketchup
  • 50 ml Azijn
  • 200 ml Water
  • 2 tl Gerookte paprikapoeder
  • 0.5 tl Cayenne peper
  • 25 gr Bruine suiker
  • 1 tl Chipotle hot sauce (Not Just BBQ)
  • 0.5 st Sjalot
  • 1 teentje Knoflook
Gebakken aardappelen
  • 4 st Aardappels
  • 2 takjes Verse tijm
  • 2 takjes Verse rozemarijn
  • Plancha
Bereiding van het recept

Chipotle bbq saus
Doe de ketchup, azijn en het water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, bruine suiker en de chipotle hot sauce toe. Laat dit allemaal oplossen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Laat het geheel circa 15-25 minuten zachtjes inkoken tot sausdikte. Laat de saus daarna afkoelen.

Gebakken aardappeltjes
Snijd ondertussen de aardappels in plakken van ca. 1 cm. dik en kook ze een paar minuten voor in water met wat zout. Giet wat olijfolie op een hete plancha (of in een skillet) en bak de aardappels tot ze lekker goudbruin zijn. Verplaats de aardappelschijfjes naar een iets minder heet deel van de barbecue. Giet er nog een beetje olijfolie over, leg er wat tijm en rozemarijn op en bak tot ze gaar zijn. Breng op smaak met wat zout.

Smash burgers
Halveer de broodjes in de breedte en leg ze even kort om en om op de barbecue totdat er mooie grillstrepen ontstaan.

Snijd de uien in ringen en de tomaat en de augurk in plakken. Bestrooi de tomaat en de augurk met een beetje bbq kruiden en grill ze kort om en om. Verwarm een grillplaat of plancha voor, leg vervolgens de burgers erop en druk ze met een spatel goed plat. Keer de burgers om en leg de kaas erop. Laat deze smelten.

Opbouw burger
Smeer een beetje van de zelfgemaakte bbqsaus op de onderkant van de broodjes. Leg er een blaadje sla en een plakjes tomaat op gevolgt door een hamburger, een extra onderkantje van de briochebol, een beetje saus, hamburger, plakje augurk en sluit af met een beetje saus en de bovenkant van de bol.

Serveer gebakken aardappeltjes bij de burger.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Dubbele wagyu smashburger.
Je hebt lekkere burgers en je hebt super lekkere burgers. Driemaal raden waar Ralph voor gaat in deze aflevering van BBQ Street? Pure luxe en heerlijke ingrediënten komen samen op een knapperig gegrild broodje. Daar wil jij je tanden in zetten, beloofd!

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel