Dry Aged Cote du Boeuf met Cumberland saus, gepofte aardappel en salade mesclun


- 2 stuks dry aged cote du boeuf
- 4 stuks voorgekookte aardappels
- 125 ml crème fraîche
- 0.5 bosje bieslook
- 2 stuks sinaasappels
- 2 stuks sjalotten
- olijfolie
- 200 ml rode port
- 2 eetl bruine basterdsuiker
- 1 eetl mosterdpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 2 eetl bosvruchten jam
- scheutje sinaasappel likeur
- 1 eetl maizena
- scheutje water
- 1 zak gemengde sla
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1 stuk komkommer
- 1 stuk ui
- 0.5 bosje radijsjes
- vergemalen peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze:
Maak een simpele rub van versgemalen peper en zout en rub de cote du boeuf.
Gril de cote du boeuf eerst op de vetrand op hoog vuur. Gril dan de cote du boeuf rondom dicht en plaats op het indirecte deel van de barbecue om door te garen tot een kerntemperatuur van 48 graden. Laat rusten.
Leg de voorgekookte aardappels strak in aluminiumfolie en leg ze caveman-style tussen de hete kolen. Gaar ongeveer 20 minuten.
Pak ze uit het aluminiumfolie en snijd de aardappels voorzichtig een beetje in. Lepel er een flinke lepel crème fraîche in en garneer met fijngehakte bieslook.
Pel en snipper de sjalotten. Rasp en pers de sinaasappels. Pel en snipper de sjalotten en fruit zachtjes in een beetje olijfolie. Als de sjalotten glazig zijn, blus ze dan af met de sinaasappellikeur. Voeg de suiker, jam, sinaasappelsap en -rasp, gemberpoeder en mosterdpoeder toe. Roer de port er doorheen en laat zachtjes inkoken. Als de saus te dik is, meng dat de maïzena met een scheutje koud water en voeg al roerend toe.
Halveer voor de salade mesclun de cherrytomaatjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Voeg alles toe aan de sla en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
Serveer het vlees met de gepofte aardappels en de salade. Serveer de saus naast het vlees.
