Double Dutch – Oer-Hollandse burgers

Double Dutch – Oer-Hollandse burgers
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 15m
Koken 45m
24Kitchen - 30 March 2022 Stop! Burgertime met Pitmaster X! Want wat is er lekkerder dan een hamburger van de barbecue? Twee hamburgers op één broodje én zelf je gehakt maken. Voor alle spareribs liefhebbers maakt Ralph zijn ultieme sticky rib fingers. Een smaakreisje in dit recept naar Thailand met een eindresultaat waar je je vingers bij aflikt.
24Kitchen - 30 March 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Burgers
  • 1 kg sukade aan een stuk
  • 4 stuks bakkersbollen
Homemade mayo
  • 3 stuks eieren
  • 1 snufje zout
  • 400 ml zonnebloemolie
Zaanse mosterdsaus
  • 1 stuk Privé: Banaansjalotten
  • 1 stuk kleine zoetzure fijngesneden augurk
  • 50 ml grove mosterd
  • 50 ml (zelfgemaakte) mayonaise
  • 1 stuk fleur de sel
  • 1 el appelcider azijn
Topping
  • 1 krop botersla
  • 4 stuks tomaten
  • 4 el zilveruitjes
  • 4 plakken oude hollandse kaas
  • Gehaktmolen
  • bakpapier
  • staafmixer
  • Grillplaat
Bereiding van het recept

Oer-Hollandse burgers

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200 °C. Snijd de sukade in grove stukken en maal grof in de vleesmolen tot gehakt. Vorm met bakpapier hamburgers van het gehakt.

Homemade mayo

Doe de olie in een hoge kom met twee eieren en een snuf zout. Zet de staafmixer aan en trek langzaam omhoog. Voeg dan het derde ei toe en mix erdoor.

Zaanse mosterdsaus

Snipper de sjalot. Snijd de augurk fijn. Meng in een kom de mosterd, mayonaise en de sjalot en de augurk. Breng op smaak met peper en fleur de sel.

Topping

Pluk de bladeren sla van de krop. Snijd de tomaat in plakjes en de zilverui fijn.

Burgers grillen

Gril de burgers om en om op de bakplaat tot ze mooi gaar zijn. Leg de laatste minuten een plak kaas op de burgers. Halveer de bollen en gril kort om en om tot ze lekker knapperig zijn.

Opbouw

Leg wat sla op de onderkant van de bollen en verdeel er wat saus over. Leg op elk broodje twee burgers met de kaas. Leg de tomaat erop en maak af met de zilveruitjes en de bovenkant van de bol.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel