Double Dutch – Oer-Hollandse burgers


- 1 kg sukade aan een stuk
- 4 stuks bakkersbollen
- 3 stuks eieren
- 1 snufje zout
- 400 ml zonnebloemolie
- 1 stuk Privé: Banaansjalotten
- 1 stuk kleine zoetzure fijngesneden augurk
- 50 ml grove mosterd
- 50 ml (zelfgemaakte) mayonaise
- 1 stuk fleur de sel
- 1 el appelcider azijn
- 1 krop botersla
- 4 stuks tomaten
- 4 el zilveruitjes
- 4 plakken oude hollandse kaas
- Gehaktmolen
- bakpapier
- staafmixer
- Grillplaat
Oer-Hollandse burgers
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200 °C. Snijd de sukade in grove stukken en maal grof in de vleesmolen tot gehakt. Vorm met bakpapier hamburgers van het gehakt.
Homemade mayo
Doe de olie in een hoge kom met twee eieren en een snuf zout. Zet de staafmixer aan en trek langzaam omhoog. Voeg dan het derde ei toe en mix erdoor.
Zaanse mosterdsaus
Snipper de sjalot. Snijd de augurk fijn. Meng in een kom de mosterd, mayonaise en de sjalot en de augurk. Breng op smaak met peper en fleur de sel.
Topping
Pluk de bladeren sla van de krop. Snijd de tomaat in plakjes en de zilverui fijn.
Burgers grillen
Gril de burgers om en om op de bakplaat tot ze mooi gaar zijn. Leg de laatste minuten een plak kaas op de burgers. Halveer de bollen en gril kort om en om tot ze lekker knapperig zijn.
Opbouw
Leg wat sla op de onderkant van de bollen en verdeel er wat saus over. Leg op elk broodje twee burgers met de kaas. Leg de tomaat erop en maak af met de zilveruitjes en de bovenkant van de bol.
