Dorade van de bbq


- 1 kg aardappels (kruimelig)
- 1 bosje bospeen
- 1 st Privé: Dorade, heel 500 gr
- 1 bosje Privé: Dille
- 4 stuks citroenen
- 5 takjes Privé: Thijm
- 200 gr gerookte spekblokjes
- 450 gr doperwten diepvries
- 1 st ui
- 200 ml melk
- 4 el Privé: Roomboter rol ongezouten
- 2 st rode uien
- 2 st sinaasappels
- Meng / beslagkom
- flexibele grillmand
- aluminium bakje voor de melk
- rookdoos
- rookhoutsnippers (appel)
- Koekenpan
- Kook of steelpan
Dorade
Steek de bbq aan.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappels en bospenen. Snijd de aardappels in kleine stukjes en kook met de bospenen in circa 20 minuten gaar.
Bak de spekjes in circa 10 minuten uit. Pel en snipper de uien en voeg toe. Voeg de doperwten en tijm toe en bak in circa 5 minuten gaar.
Snijd de citroenen in plakjes. Snijd de buitenkant van de dorade met kleine sneetjes in. Vul de dorade met de citroen en dille. Druk voorzichtig citroen en dille in de sneetjes aan de buitenkant van de dorade. Pel de uien en snijd samen met de sinaasappels in plakken. Leg ze beiden met de tijm in de klem. Leg de dorade op de ui, sinaasappel en tijm en klem dicht. Gaar in circa 15 minuten op de bbq.
Vul de rookdoos en plaats deze op de bbq. Schenk de melk in een aluminiumbakje en verwarm deze onder de rook. Roer de melk om de paar minuten door om te voorkomen dat er een vel ontstaat.
Giet de aardappels af, voeg de gerookte melk en boter toe en stamp tot puree.
Verdeel de puree over de borden en serveer met de dorade, doperwten met spek, bospenen en gegrilde sinaasappel en ui.

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
In deze aflevering van BBQSTREET maakt onze grillmaster Ralph de Kok een lekker visje klaar. Hij vult de dorade met allemaal lekkere dingen en serveert de vis met gerookte doperwtenpuree. Ja, dat lees je goed. Gerookte puree!