Dorade van de bbq

Dorade van de bbq
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 45m
- 06 July 2020 In deze aflevering van BBQ Street maakt Ralph een lekker visje klaar. Hij vult de dorade met allemaal lekkere dingen en serveert de vis met gerookte puree. Ja, dat lees je goed. Gerookte puree!
- 06 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 2 personen.
Ingrediënten
  • Meng / beslagkom
  • flexibele grillmand
  • aluminium bakje voor de melk
  • rookdoos
  • rookhoutsnippers (appel)
  • Koekenpan
  • Kook of steelpan
Bereiding van het recept

Dorade

Steek de bbq aan.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappels en bospenen. Snijd de aardappels in kleine stukjes en kook met de bospenen in circa 20 minuten gaar.

Bak de spekjes in circa 10 minuten uit. Pel en snipper de uien en voeg toe. Voeg de doperwten en tijm toe en bak in circa 5 minuten gaar.
Snijd de citroenen in plakjes. Snijd de buitenkant van de dorade met kleine sneetjes in. Vul de dorade met de citroen en dille. Druk voorzichtig citroen en dille in de sneetjes aan de buitenkant van de dorade. Pel de uien en snijd samen met de sinaasappels in plakken. Leg ze beiden met de tijm in de klem. Leg de dorade op de ui, sinaasappel en tijm en klem dicht. Gaar in circa 15 minuten op de bbq.

Vul de rookdoos en plaats deze op de bbq. Schenk de melk in een aluminiumbakje en verwarm deze onder de rook. Roer de melk om de paar minuten door om te voorkomen dat er een vel ontstaat.
Giet de aardappels af, voeg de gerookte melk en boter toe en stamp tot puree.

Verdeel de puree over de borden en serveer met de dorade, doperwten met spek, bospenen en gegrilde sinaasappel en ui.

Abonneer je op ons Youtube kanaal

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

In deze aflevering van BBQSTREET maakt onze grillmaster Ralph de Kok een lekker visje klaar. Hij vult de dorade met allemaal lekkere dingen en serveert de vis met gerookte doperwtenpuree. Ja, dat lees je goed. Gerookte puree!

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel