Dolma van puntpaprika en bulgur

Dolma van puntpaprika en bulgur
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 15m
Koken 60m
24Kitchen - 09 June 2022 Je kunt ze eten bij de thee of koffie. Maar de mergpijpjes waar Peter mee aan de slag gaat, gaan in de soep of op de barbecue. Hartige gebakjes die je zeker vaker gaat maken. En Ralph gaat voor een Turkse touch met zijn heerlijke dolma’s. Wat dat zijn zie je in deze aflevering van BBQSTREET.
24Kitchen - 09 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 2 personen.
Dolma met bulgur vulling
  • 100 g bulgur
  • 0.5 ui
  • 1 el olijfolie
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 tl geroosterd sesamzaad
  • 0.5 tl korianderpoeder
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 0.5 sinaasappel
  • 2 rode puntpaprika's
Yoghurtsaus
  • 200 g Turkse yoghurt
  • 1 sinaasappel
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes koriander
Bereiding van het recept

Dolma van puntpaprika

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 150 °C. 

Kook de bulgur in ruim water met zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze goudbruin. Voeg dan het sesamzaad en het korianderzaad toe en roer alles goed. Doe de inhoud van de pan in een schaal, voeg de gare bulgur toe en meng goed door. 

Snijd de peterselie fijn en rasp de schil van de sinaasappel. Voeg de sinaasappelrasp en de peterselie toe aan het bulger mengsel, meng alles goed en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Dolma

Snijd de puntpaprika’s overlangs open maar halveer ze niet. Verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes zitten. Vul de paprika’s met het bulgur mengsel. Leg de gevulde paprika’s op de barbecue en rooster ze 8-10 minuten.

Yoghurtsaus

Doe voor de saus de yoghurt in een kom. Meng het sap van de sinaasappel er doorheen. Pluk de munt en koriander, snijd fijn en roer  door de yoghurt. Breng de yoghurtsaus op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de saus bij de geroosterde dolma’s.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel