Decadente banaan van de barbecue

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Dessert kruiden
- 100 gr rietsuiker
- 1 el kaneelpoeder
- 0.5 tl piment
- 1 mp kruidnagelpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 0.5 tl nootmuskaat
- 0.5 tl gemberpoeder
Decadente banaan
- 4 bananen
- 1 Privé: Roomboter rol ongezouten
- 6 plakken cake
- 1 el dessertkruiden
- 250 gr chocolade
- 2 takjes muntblaadjes
- 200 ml bruine rum
- 1 zak mini marshmallows
Extra's
- 1 BBQ met deksel
- 1 ovenschaal
- BBQ met deksel
- vuurvaste ovenschaal
Bereiding van het recept
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 200 ºC.
Meng alle ingrediënten voor de dessert kruiden.
Pel de bananen en snijd ze in de lengte middendoor. Vet een ovenschaal in met boter en leg de plakken cake op de bodem. Leg de bananen erop. Rasp een beetje chocolade er overheen. Bestrooi met de dessert kruiden. Snijd de munt fijn en verdeel er over.
Besprenkel met de rum en bedek met een laag marshmallows.
Zet de ovenschaal circa 15 minuten in een gesloten barbecue tot de marshmallows lichtbruin gekleurd zijn.
Bestel nu de ingrediënten van deze uitzending
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten