Decadente banaan van de barbecue

Decadente banaan van de barbecue
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 15m
Koken 30m
24Kitchen - 06 January 2022 In de winter is het weer tijd voor stoofpotjes. Laat je fornuis schoon want op de barbeque gaat dat ook perfect. Na deze overheerlijke varkensstoofpot, laat Peter je ook nog zien hoe je snel een chique dessert maakt met cake, banaan, rum, chocolade, munt en marshmallows.
24Kitchen - 06 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Dessert kruiden
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 0.5 tl piment
  • 1 mp kruidnagelpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 0.5 tl gemberpoeder
Decadente banaan
  • 4 bananen
  • 1 Privé: Roomboter rol ongezouten
  • 6 plakken cake
  • 1 el dessertkruiden
  • 250 gr chocolade
  • 2 takjes muntblaadjes
  • 200 ml bruine rum
  • 1 zak mini marshmallows
Extra's
  • 1 BBQ met deksel
  • 1 ovenschaal
  • BBQ met deksel
  • vuurvaste ovenschaal
Bereiding van het recept

Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 200 ºC.

Meng alle ingrediënten voor de dessert kruiden. 

Pel de bananen en snijd ze in de lengte middendoor. Vet een ovenschaal in met boter en leg de plakken cake op de bodem. Leg de bananen erop. Rasp een beetje chocolade er overheen. Bestrooi met de dessert kruiden. Snijd de munt fijn en verdeel er over.  

Besprenkel met de rum en bedek met een laag marshmallows.

Zet de ovenschaal circa 15 minuten in een gesloten barbecue tot de marshmallows lichtbruin gekleurd zijn.

Bestel nu de ingrediënten van deze uitzending
Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel