Recept van Peter de Clercq

De perfecte hamburger

Beginner
Voorbereiding 10m
Cooking 10m
De perfecte hamburger
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Hamburgers
  • 800 g Rundergehakt
  • 1 Ui
  • 4 plakjes Kruidenboter (rol)
  • 1 Ei
  • 2 el Paneermeel
  • 1 el Grillolie
  • 2 el BBQ kruiden
  • Hamburger saus
  • 2 takjes Bladpeterselie
  • 1 Sjalot
  • 1 el Ketchup
  • 100 g Mayonaise
  • 1 el Pesto
  • Hamburger topping
  • 4 plakjes Pancetta
  • 4 stuks Kaiserbroodjes
  • 1 Ui
  • 4 blaadjes Rode krulsla
  • 8 stuks Gemarineerde tomaatjes
  • 4 plakjes Cheddar kaas
Bereiding van het recept
Hamburgers
Stook de barbeque op tot een temperatuur van 200 graden.
Snipper de ui. Meng het gehakt de ui, ei en het paneermeel tot een mooie bol. Verdeel die in 4 gelijke delen en steek in iedere bol een plakje kruidenboter. Maak die nu plat tot een mooie hamburger.
Wrijf de hamburgers in met een grill olie. Kruid met bbq kruiden. Grill de hamburgers boven een matig hete grill circa 5 min om en om.

Saus
Snijd de peterselie fijn. Snipper de sjalot. Meng de ketchup, mayonaise, pesto, peterselie en de sjalot in een potje.

Topping
Grill de pancetta kort. Halveer de broodjes, besprenkel met olijfolie en grill circa 30 sec om en om. Snijd de ui in halve ringen.
Leg de onderkant van het broodje op een bord. Verdeel de sla, ui en de tomaat
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel