De perfecte hamburger


- 800 gr gehakt
- 1 Privé: Uien
- 4 plakjes kruidenboter
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 2 el grillolie
- 1 el bbq kruiden
- 2 takjes bladpeterselie
- 1 Privé: Banaansjalotten
- 1 el ketchup
- 100 gr mayonaise
- 1 el pesto
- 4 plakjes pancetta
- 4 italiaanse bollen
- 1 Privé: Uien
- 4 blaadjes rode krulsla
- 4 zongedroogde tomaatjes op olie
- 4 plakjes cheddar
- 1 bbq
- 1 beetje vuurkruiden
- 1 beetje wijnsnippers
De perfecte hamburger
Hamburgers:
Stook de barbeque op tot een temperatuur van 200 graden.
Snipper de ui. Meng het gehakt de ui, ei en het paneermeel tot een mooie bol. Verdeel die in 4 gelijke delen en steek in iedere bol een plakje kruidenboter. Maak die nu plat tot een mooie hamburger.
Wrijf de hamburgers in met een grill olie. Kruid met bbq kruiden. Grill de hamburgers boven een matig hete grill circa 5 min om en om.
Saus:
Snijd de peterselie fijn. Snipper de sjalot. Meng de ketchup, mayonaise, pesto, peterselie en de sjalot in een potje.
Topping:
Grill de pancetta kort. Halveer de broodjes, besprenkel met olijfolie en grill circa 30 sec om en om. Snijd de ui in halve ringen.
Leg de onderkant van het broodje op een bord. Verdeel de sla, ui en de tomaat
