Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst
Recept van Albert Verdeyen
Beginner
Bereiding 25m
Koken 30m
RTL Belgium - 28 January 2023 Curry-scampi’s met mangochutney en kruidige rijst Gebruik eens wat vaker verschillende specerijen in je gerecht en je gaat achter de barbecue of in je keuken op reis naar verre landen. Chef Albert Verdeyen neemt je in deze aflevering van BBQSTREET mee naar India. Hij verrast jou met curry-scampi’s met mangochutney en een heerlijk kruidige rijst. Smakelijke reis! Scampis au curry avec chutney de mangue et riz épicé Utilisez plus souvent des épices différentes dans votre plat et vous voyagerez dans des pays lointains derrière le barbecue ou dans votre cuisine. Le chef Albert vous emmène en Inde dans cet épisode de BBQSTREET. Il vous surprend avec des scampis au curry accompagnés d'un chutney de mangue et d'un délicieux riz épicé. Voyage savoureux!
RTL Belgium - 28 January 2023 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kruidige rijst
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 2 limoenblaadjes
  • 680 ml water
  • 350 g basmatirijst
  • 60 g ghee (geklaarde boter)
Mangochutney
  • 1 sjalotje
  • 0.5 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 rijpe mango
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el frambozenazijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
Curry-scampi's
  • 24 scampi's
  • 1 olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 appel
  • 1 mango
  • 1 courgette
  • ovenschaal, plancha
Bereiding van het recept

Bereid de barbeque voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 200 graden.

Kruidige rijst

Schil met een dunschiller schilletjes van de sinaasappel. 

Voeg de sinaasappelschillen, komijn, kaneelstokjes, steranijs en de limoenblaadjes toe aan een pan. Schenk het water erop. Breng het geheel aan de kook en haal de pan van het vuur. Verdeel de rijst over een vuurvaste schaal en schenk het water met de specerijen erop. Dek de schaal af met aluminiumfolie, zet op de BBQ en sluit de deksel. 

Gaar de rijst circa 25 minuten, haal van de BBQ en laat nog afgedekt circa 10 minuten nagaren. Smelt de boter. Pers het sap van de sinaasappel uit. Blus de gesmolten boter af met de sinaasappelsap. Meng dit door de rijst. 

Mangochutney

Snipper de ui en snijd de knoflook en de rode peper fijn. Schil en rasp de gember. Verhit een scheutje olie in een pannetje en bak de ui, knoflook, peper en de gember op laag vuur circa 2 minuten. Voeg de mango, suiker, azijn, kaneelstokje, laurierblaadje en de kruidnagels toe. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de specerijen. 

Curry scampi

Pel de scampi’s en verwijder de darmkanalen. Verhit de olie op de plancha BBQ en kruid met zout, peper en kerriepoeder. Bak de scampi’s kort aan elke kant aan. Schil de appel en de mango en snijd ze in heel kleine blokjes en voeg deze toe aan de scampi’s.

Snijd de courgette in de breedte in plakken. Gril de courgette om en om op het rooster van de barbecue tot een mooie grillstreep ontstaat. 

Mangochutney

Serveren
Verdeel de rijst over borden. Schep de gebakken curry scampi met appel en mango erop. Verdeel de gegrilde courgette erover. Lepel een beetje saus er overheen. 

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel