Crispy grilled corn fritters

Crispy grilled corn fritters
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 60m
Koken 20m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Bacon corn fritters
  • 4 st Maiskolven
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 10 plakken Bacon
  • 2 st Jalapeno pepers
  • 50 gr Geraspte Cheddar
  • 1 st Rode ui
  • 120 gr Bloem
  • 0.5 tl Bakpoeder
  • 1 tl Knoflookgranulaat
  • 1 tl Uiengranulaat
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • 1 st Zest en sap van citroen
  • 0.5 bos Verse koriander
  • 150 ml Soja- of zonnebloemolie
  • 0.5 tl Zout (naar smaak)
  • 0.5 tl Peper(naar smaak)
BBQ cream sauce
  • 250 gr Sour cream
  • 100 ml BBQ Saus (Not Just BBQ)
  • 1 st Zest en sap van citroen
  • 2 el Peterselie fijngehakt
  • 2 el Chipotle Tabasco
  • 0.5 tl Zout (naar smaak)
  • 0.5 tl Zwarte peper van de molen (naar smaak)
  • BBQ met deksel
  • Plancha of grote skillet
  • IJsknijper of 2 grote lepels
  • Spatel
Bereiding van het recept

BBQ cream sauce
Maak de BBQ-cream sauce door alle ingrediënten door elkaar te mengen en het geheel op smaak te brengen met wat zout en versgemalen zwarte peper. Zet koud weg tot gebruik.

Bacon corn fritters
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Bestrijk de maïskolven met olie en grill deze rondom tot de korrels geschroeid en gaar zijn, laat iets afkoelen en snij de korrels van de kolven af. Grill vervolgens de plakken bacon krokant en hak deze fijn. Meng vervolgens de overige ingrediënten voor de de corn fritters door elkaar in een grote kom en roer goed door. Voeg als laatste de maiskorrels toe en roer nogmaals goed door.

Verhit een plancha of grote skillet op het vuur en laat hier een flinke scheut zonnebloemolie op los. Als de plancha of skillet begint te roken kan je aan de slag. Neem met een ijsknijper of twee eetlepels wat van het fritter beslag en laat dit op de plancha uitlopen. Afhankelijk van de grootte van de plancha of skillet kan je er meerdere tegelijk bakken. De fritter moet vrij dik blijven, circa 1 cm dik. Wacht met omdraaien tot de bovenkant van de fritter begint in te drogen, doe er dan voorzichtig een spatel onder en flip de fritter om en bak ook deze zijde goudbruin. Is de onderkant van je fritter zwart voordat de bovenkant indroogt? Dan bak je te heet. Krijgt de onderkant geen mooi bruin kleurtje maar droogt de bovenkant wel in? Dan bak je te koud. Herhaal het proces van olie toevoegen en fritters bakken tot het beslag op is. Serveer de fritters met de BBQ-cream sauce en enjoy.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Crispy grilled corn fritters.Op zoek naar dé ultieme bbq snack? In deze aflevering van BBQ Street gaat Jord aan de slag met mais, bacon, cheddar en jalapeno pepers. Het resultaat? Briljant lekkere corn fritters!

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel