Courgette cannelloni met gegrilde groenten

Courgette cannelloni met gegrilde groenten
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 20m
Koken 30m
24Kitchen - 12 April 2022 Als je dacht dat je de lekkerste hamburger ever al gegeten hebt, heb je het mis! Ralph maakt een exemplaar die je absoluut geproefd moet hebben. Het geheim in dit recept? De uiencompote waarmee de burger is gevuld! En Peter gaat in deze aflevering van BBQSTREET los met courgette. Hij maakt er een heerlijke cannelloni van.
24Kitchen - 12 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gegrilde groenten
Courgette cannelloni
  • skillet
  • plancha
  • vuurkruiden
  • smiezen (rvs schaal met gaatjes erin)
Bereiding van het recept

Gegrilde groente
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C. Snijd de helft van de courgette in dunne lange plakken en leg apart voor de courgette cannelloni. Snijd de rest van de courgette en de andere  groenten in dikke stukken. Voeg toe aan een kom, besprenkel met de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Ris de rozemarijn en dragon, pluk de salie en bewaar de steeltjes. Hak de kruiden grof en voeg bij de groenten. Meng alles goed door elkaar. Voeg de steeltjes van de verse kruiden en de vuurkruiden toe aan de kolen. Bak de groenten circa 5 minuten op de bakplaat met gaatjes in zodat de rookaroma’s goed in de groenten trekken. 

Courgette cannelloni
Rooster de walnoten in een skillet op de barbecue. Hak de walnoten grof en de salie fijn. Meng de ricotta met de walnoten, tuinkers, rucola en salie. Breng op smaak met wat peper en fleur de sel.

Wrijf de dunne lange plakken courgette lichtjes in met de knoflookolie. Besprenkel met wat fleur de sel en peper en gril heel kort op de barbecue. Laat even afkoelen.

Leg telkens een eetlepel van het ricottamengsel op een courgette plak en rol op. Serveer op een ronde schaal samen met de gegrilde groente. Garneer met de verse bieslook.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel