Courgette cannelloni met gegrilde groenten


- 1 stuks Privé: Uien
- 1 stuks Privé: Courgette geel
- 2 stuks Privé: Courgette groen
- 1 stuks Privé: Aubergine, klasse 1
- 1 stuks punt paprika
- 2 el knoflookolie
- 2 takjes Privé: Salie
- 2 takjes Privé: Rozemarijn
- 2 takjes Privé: Dragon
- 200 gr Privé: Ricotta
- 2 el walnoten
- 1 bakje tuinkers
- 1 handvol Privé: Rucola
- 3 blaadjes Privé: Salie
- 1 peper uit de molen
- 1 fleur de sel
- 1 el knoflookolie
- 0.5 bosje bieslook
- skillet
- plancha
- vuurkruiden
- smiezen (rvs schaal met gaatjes erin)
Gegrilde groente
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C. Snijd de helft van de courgette in dunne lange plakken en leg apart voor de courgette cannelloni. Snijd de rest van de courgette en de andere groenten in dikke stukken. Voeg toe aan een kom, besprenkel met de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Ris de rozemarijn en dragon, pluk de salie en bewaar de steeltjes. Hak de kruiden grof en voeg bij de groenten. Meng alles goed door elkaar. Voeg de steeltjes van de verse kruiden en de vuurkruiden toe aan de kolen. Bak de groenten circa 5 minuten op de bakplaat met gaatjes in zodat de rookaroma’s goed in de groenten trekken.
Courgette cannelloni
Rooster de walnoten in een skillet op de barbecue. Hak de walnoten grof en de salie fijn. Meng de ricotta met de walnoten, tuinkers, rucola en salie. Breng op smaak met wat peper en fleur de sel.
Wrijf de dunne lange plakken courgette lichtjes in met de knoflookolie. Besprenkel met wat fleur de sel en peper en gril heel kort op de barbecue. Laat even afkoelen.
Leg telkens een eetlepel van het ricottamengsel op een courgette plak en rol op. Serveer op een ronde schaal samen met de gegrilde groente. Garneer met de verse bieslook.
