Côte à l’os van de barbecue

Côte à l’os van de barbecue
Recept van Albert Verdeyen
Beginner
Bereiding 20m
Koken 35m
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Ingredienten
  • 1 kg Cote a los
Gepofte en gevulde aardappels
  • 4 grote aardappesl
  • 2 bosuien
  • 2 el looksaus
  • 200 g boeren boter (op kamertemperatuur)
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 0.25 venkel
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl pastis
gegrilde groente
  • 1 bos gekleurde wortels
  • 1 bos groene asperges
  • 1 sinaasappel
  • aluminiumfolie
Bereiding van het recept

Bereid de barbeque voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 200 graden.

Gepofte en gevulde aardappels
Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze direct op de kolen in circa 10-15 minuten gaar.

Halveer de aardappels en lepel ze uit. Voeg dit toe aan een kom. Snijd de bosui fijn en meng dit samen met de looksaus door de aardappels. Vul de schil van de aardappel met dit mengsel en zet nog even terug op de indirecte zone van de barbecue om op te warmen. Nog toefje looksaus extra op aardappel. 

Côte à l’os

Haal het vlees een uur op voorhand uit de koelkast. Vooral als je het vlees bleu wil bakken mag het niet koud zijn als je het op de barbecue legt. Anders zal je stuk vlees nooit warm zijn aan de binnenkant.

Kruid het vlees met peper en zout voor je het op de grill legt. De beiden kanten van het stuk vlees moeten gekruid worden. Leg het vlees op de barbecue en grill om en om. 

Kruidenboter

Doe de boter in een kom. Hak de peterselie fijn. Snijd de venkel (ook het groen) fijn. Snipper de sjalot. Meng de peterselie, venkel, sjalot, knoflook en de pastis door de boter. Voeg peper en zout toe. 

Gegrilde groente
Bestrijk de wortels en de asperges met olie. Leg ze op de barbecue en grill kort rondom totdat er een mooie grillstreep ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en de rasp en het sap van de sinaasappel. 

Serveren

Haal het vlees van de barbecue en snijd in mooie plakken. Maak quenelles van de kruidenboter en leg deze in het midden van het vlees. Serveer de gepofte, gevulde aardappels erbij. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

Venkel en kalfsvlees een heerlijke combinatie. Jord Althuizen maakt in deze aflevering van BBQSTREET op 24Kitchen een heerlijk bbq gerecht van kalfs picanha en een heerlijke venkelsalade

Summer style kalfs picanha

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel